Rețetă de negresă pentru zilele de post. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Prăjitura negresă, un desert fabulos pentru zilele de post. Rapid și simplu de făcut.

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Prăjitura negresă este un desert simplu și delicios pe care îl puteți savura chiar și atunci când țineți post. Se prepară rapid și ușor cu ingrediente pe care probabil deja le aveți în bucătărie.


In articol:

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Timpul de preparare a compoziției pentru negresă este de cinci minute, iar timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute.

Citeste si: Decizie bombă despre pensii.Violeta Alexandru dă toate calculele peste cap și face anunțul - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Cum se mănâncă papaya. 3 rețete gustoase

Citeste si: Care sunt rețetele preferate de Cătălin Scărlătescu. Le prepară ori de câte ori are ocazia

Ingrediente

Pentru compoziția prăjiturii aveți nevoie de următoarele ingrediente: 280 g făină, 240 ml apă, 250 g zahăr, 100 g cacao pudră,100 ml ulei, 1 linguriță de sare, 2 fiole esență de rom, 1 plic de praf de copt.
Pentru glazura negresei folosiți următoarele ingrediente: 12 lingurițe de zahăr, 6 linguri de apă, 3 lingurițe de cacao.
Ornamentul prăjiturii îl puteți face cu nuci, fulgi de cocos sau bomboane colorate.

Mod de preparare

Într-un bol mare, adăugați făina și restul ingredientelor care formează compoziția și amestecați totul cu un tel până o să obțineți o compoziție omogenă. Puneți cuptorul la preîncălzit la o treaptă mare și tapați o tavă cu hârtie de copt. Turnați compoziția de negresă în tavă. Puteți uniformiza aluatul în tavă cu o spatulă din silicon până când compoziția se așează perfect în tavă. Mai apoi puneți tava la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După ce scoateți prăjitura din cuptor, adăugați glazură (pentru a obține glazura, puneți într-un vas pe aragaz cantitățile de ingrediente menționate și amestecați în continuu până când aceasta dă în clocot) pe toată suprafața negresei și lăsați-o să se răcească. După ce s-a răcit prăjitura, o puteți pudra cu nucă pisată sau fulgi de cocos și mai apoi o puteți tăia în porții egale.

Citeste si: Rețetă de sufleu de conopidă. Iese extra delicios dacă îl faci așa

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

E interzis pentru toți românii! Mesaj de ultimă oră. Klaus Iohannis face apel

Câte operații estetice are Simona Gherghe. Vedeta a spus adevărul! Cum de arată mai bine ca niciodată

Budinca de cozonac cu lapte

Cum se gătește Foaie Gras. Rețetă și ingrediente

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies