
In articol:
- Ce ingrediente ai nevoie pentru o placintă cu dovleac ca la bunica
- Ingredientele pentru aluat
- Ingredientele pentru umplutură
- Cum se prepară placinta cu dovleac
- Secretul unui gust „ca la bunica”
Toamna este anotimpul dovlecilor, iar placinta cu dovleac este dulcele perfect al zilelor reci si ploioase, atat un rasfat culinar, cat si un desert foarte sanatos.
Dovleacul este un aliment cunoscut pentru conținut ridicat de betacaroten, piridoxină și vitamine din complexul B care ajută la menținerea imunității pe timpul sezonului rece. Iată cum te poți bucura de aceste beneficii cu ajutorul unui plăcinte delicioase de dovleac!
Ce ingrediente ai nevoie pentru o placintă cu dovleac ca la bunica
Ingredientele pentru aluat
Citeste si: Rețeta „Să fac spume dacă știu”, cel mai popular preparat din România în 2021
- 500 de grame de făină
- Un ou
- 300 ml ulei pentru foi
- O linguriță de sare
- O lingură de oțet
- 200 ml de apă călduță
- 50 de ml de ulei
Ingredientele pentru umplutură
- Dovleac ras, aproximativ 1300 de grame
- 150 de grame de zahăr tos
- 50 de ml de ulei
- Un plic de zahăr vanilat
- O lingură de scorțișoară pudră
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Cum se prepară placinta cu dovleac
Se curăță dovleacul de coajă și semințe, iar pulpa se dă pe răzătoarea mare. Pentru pregătirea umpluturii se amestecâ zahărul tos și zahărul vanilat cu dovleacul ras, iar pentru câteva minute se călesc la foc mic spre mediu.
Într-un vas încăpător se adaugă făina, sarea și oul bătut, se toarnă apă călduță amestecată cu ulei și oțet și se frământă bine aluatul. Aluatul se împarte în două și se întinde fiecare parte cu ajutorul unui sucitor, până când se obține o foiță subțire.
Foaia obținută se pune în tava, tapetată cu ulei și făină, și se adaugă un sfert din cantitatea de dovleac răcit. Se așează și cea de-a doua foaie, se pune restul de compoziție obținută din dovleac și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 40 de minute. La final se presară zahărul pudră pe deasupra. Poftă bună!
Secretul unui gust „ca la bunica”
Dacă îți dorești să obții gustul oferit de bunica, tot ce trebuie să faci este să eviți foile de placintă din supermarket. Cu ajutorul unui aluat făcut în casă vei obține o textură deosebită, dar și un gust delicios.
Citeste si: Rețete delicioase de conopidă la cuptor
În plus, cele mai pricepute gospodine folosesc miez de nucă la plăcinta de dovleac, mai ales că acest ingredient oferă un gust deosebit și conțin grăsimi sănătoase, fibre și antioxidanți naturali.