Rețetă de post: Ștrudel cu mere

Dacă vrei să pregătești o rețetă de post, ștrudelul cu mere este rapid, aromat și delicios.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Ștrudelul cu mere de post se pregătește foarte repede, iar rezultatul este pe placul multor amatori de dulciuri, mai ales că, urmând rețeta pas cu pas, nu ai cum să dai greș în bucătărie.

Pentru a pregăti un ștrudel cu mere de post ai nevoie fie de aluat de foietaj din comerț, fie poți pregăti chiar tu aluatul pe care îl vei umple apoi cu compoziția aromată de mere, scorțișoară și zahar vanilat bourbon.

Cum se pregătește ștrudelul cu mere. Rețetă de post de ștrudel cu mere

Ingrediente:

2 foi de aluat foietaj
5-6 mere mari
100 gr zahăr (preferabil zahăr brun)
sucul de la o jumătate de lămâie
1 plic zahăr vanilat bourbon
1 linguriță scorțișoară măcinată
2 linguri ulei (pentru uns)
2 linguri zahăr pudră (pentru ornat)

Citeste si: Retete de prajituri fara coacere. Cele mai delicioase prajituri fara coacere

Citeste si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir

Citeste si: Cheesecake cu ciocolată. Un desert delicios!

Mod de preparare:

Aluatul congelat trebuie lăsat să se dezghețe. Pentru a putea folosi aluatul foietaj pentru ștrudel este nevoie să îl scoți din timp din congelator, fie îl poți lăsa la dezghețat peste noapte în frigider.

Merele se curăță de coajă, se taie în două sau în patru, se scot cotoarele, apoi se feliază. Bucățile de mere trebuie să fie de dimensiune medie. Se amestecă merele cu zahărul și sucul de lămâie și se pun într-o cratiță pe foc, până când se înmoaie și încep să se caramelizeze. După ce sunt gata, adăugați peste merele din cratiță și zahărul vanilat și scorțișoara.

Foile de aluat se taie în patru pentru a obține mici dreptunghiuri peste care se așază câte două-trei linguri de mere. Deasupra compoziției se așază un alt dreptungi de aluat. În mijlocul "capacului" de aluat poți face o crestătură cu cuțitul.

Ștrudelele cu mere se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se presară cu zahăr pudră și se bagă la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate