Rețetă de pui cu smântână la cuptor. Vă prezentăm cea mai simplă și rapidă mâncare, pe care o puteți servi atât la prânz, cât și seara.
Totodată, vă împărtășim secretul pentru cel mai aromat pui la cuptor!
Rețetă de pui cu smântână la cuptor
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate tipuri de carne. Aceasta este ușoară, nu îngrașă la fel ca porcul, vita și altele, și poate fi gătită în foarte multe moduri. Mai jos, vă prezentăm ingredientele și modul de preparare pentru un pui cu smântână la cuptor.
Rețeta este una simpla și rapidă, care poate fi făcută atât de persoanele pricepute în bucătărie, cât și de cei mai puțin experimentați în ale gastronomiei.
Într-un bol separat, bateți cele trei ouă până se amestecă foarte bine albușul cu gălbenușul. Peste ouă adăugați smântână, busuioc și piper (dacă preferați să fie mai picant) și amestecați bine până ajungeți la textura unui sos. Peste sos, turnați puiul condimentat. Radeți 150 de grame de cașcaval pe care-l adaugați in compoziție.
Separat, pregătiți o tavă termo-rezistentă, de recomandat ar fi să fie 25x25 cm, dar important este să fie adâncă, pe care o ungeți cu ulei.
Turnați compoziția în tavă, uniform.
Compoziția o puteți orna cu câteva felii de roșii tăiate, peste care mai adăugați 50 de grame de cașcaval ras. Tava o puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsați pentru 35 de minute
Cinci greșeli pe care e bine să le evitați când gătiți carne de pui
1. Periculoasa Salmonella se dezvoltă la căldură, de aceea nu e bine să scoateți carnea de pui din congelator și să o lăsați la temperatura camerei, pentru a se dezgheța mai repede. Cel mai sănătos și puțin periculos este să o țineți la frigider, chiar dacă procesul este mai lent. 2. Dacă spălați carnea de pui înainte de folosire nu înseamnă că ați omorât toate bacteriile. Dimpotrivă, le puteți împrăștia și mai mult. Recomandat este fie să evitați să spălați puiul, fie să nu spălați carnea de pui direct în chiuvetă, dar și să curățați bine ustensilele folosite pentru prepararea ei. 3. Încercați să tăiați bucățile de pui astfel încât să aibă o grosime uniformă. Cea mai simplă metodă care vă ajută să scăpați de gătirea cărnii neuniform este să o așezați între două folii de plastic și să o bateți cu un sucitor de lemn. 4. Puiul nu este o carne pretențioasă, însă chiar și așa, riscați fie să o lăsați crudă la mijloc, fie să o gătiți prea mult. Pentru a evita aceste extreme, puteți folosi un termometru sau să o verificați prin tăierea unei bucăți în timp ce este în procesul de gătire. Dacă are o culoare rozalie este crudă. 5. Asemenea tuturor cărnurilor, și puiul are nevoie de câteva minute pentru a fi perfectă înainte să o tăiați. Așadar, lăsați mereu puiul la „odihnit” după gătire, în jur de 5-10 minute.