Rețetă de pui cu smântână la cuptor. Vezi care este secretul pentru cel mai gustos și aromat pui

Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă de pui cu smântână la cuptor!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Rețetă de pui cu smântână la cuptor. Vă prezentăm cea mai simplă și rapidă mâncare, pe care o puteți servi atât la prânz, cât și seara.

Totodată, vă împărtășim secretul pentru cel mai aromat pui la cuptor!

Rețetă de pui cu smântână la cuptor

Carnea de pui este una dintre cele mai consumate tipuri de carne. Aceasta este ușoară, nu îngrașă la fel ca porcul, vita și altele, și poate fi gătită în foarte multe moduri. Mai jos, vă prezentăm ingredientele și modul de preparare pentru un pui cu smântână la cuptor. Rețeta este una simpla și rapidă, care poate fi făcută atât de persoanele pricepute în bucătărie, cât și de cei mai puțin experimentați în ale gastronomiei.

Citește și: 5 rețete cu ciuperci de post. Sunt gustoase și ușor de preparat

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 250 g smântână
  • 3 ouă
  • 150 g+ 50 g cașcaval
  • 20 ml ulei
  • o roșie
  • 5 g sare
  • 5 g piper negru
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 5 g busuioc

Rețetă de pui cu smântână la cuptor

Rețetă de pui cu smântână la cuptor

[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulețe și se pune într-un bol. Peste acesta se adaugă boia, sare, piperul și uleiul. Amestecați bine totul cu o lingură.

Citeste si: Câți bani a scos din buzunar Raed Arafat pentru sistemul de urgență românesc: „Nu aveam altă soluție”. Șeful DSU s-a lovit de multe piedici pentru punerea pe picioare a serviciului SMURD- kanald.ro

Citeste si: Motivul din spatele crimei urmată de sinucidere din Alba Iulia. De ce și-ar fi omorât un tată copilul de numai un an- stirileprotv.ro

Într-un bol separat, bateți cele trei ouă până se amestecă foarte bine albușul cu gălbenușul. Peste ouă adăugați smântână, busuioc și piper (dacă preferați să fie mai picant) și amestecați bine până ajungeți la textura unui sos. Peste sos, turnați puiul condimentat. Radeți 150 de grame de cașcaval pe care-l adaugați in compoziție.

Separat, pregătiți o tavă termo-rezistentă, de recomandat ar fi să fie 25x25 cm, dar important este să fie adâncă, pe care o ungeți cu ulei.

Turnați compoziția în tavă, uniform.

Compoziția o puteți orna cu câteva felii de roșii tăiate, peste care mai adăugați 50 de grame de cașcaval ras. Tava o puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsați pentru 35 de minute

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!- stirilekanald.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!

Citește și: Rețetă brioșe pufoase. Cum poți face cele mai delicioase și pufoase brioșe chiar la tine acasă

Cinci greșeli pe care e bine să le evitați când gătiți carne de pui

1. Periculoasa Salmonella se dezvoltă la căldură, de aceea nu e bine să scoateți carnea de pui din congelator și să o lăsați la temperatura camerei, pentru a se dezgheța mai repede. Cel mai sănătos și puțin periculos este să o țineți la frigider, chiar dacă procesul este mai lent.
2. Dacă spălați carnea de pui înainte de folosire nu înseamnă că ați omorât toate bacteriile. Dimpotrivă, le puteți împrăștia și mai mult. Recomandat este fie să evitați să spălați puiul, fie să nu spălați carnea de pui direct în chiuvetă, dar și să curățați bine ustensilele folosite pentru prepararea ei.
3. Încercați să tăiați bucățile de pui astfel încât să aibă o grosime uniformă. Cea mai simplă metodă care vă ajută să scăpați de  gătirea cărnii neuniform este să o așezați între două folii de plastic și să o bateți cu un sucitor de lemn.
4. Puiul nu este o carne pretențioasă, însă chiar și așa, riscați fie să o lăsați crudă la mijloc, fie să o gătiți prea mult. Pentru a evita aceste extreme, puteți folosi un termometru sau să o verificați prin tăierea unei bucăți în timp ce este în procesul de gătire. Dacă are o culoare rozalie este crudă.
5. Asemenea tuturor cărnurilor, și puiul are nevoie de câteva minute pentru a fi perfectă înainte să o tăiați. Așadar, lăsați mereu puiul la „odihnit” după gătire, în jur de 5-10 minute.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

"Mai merităm încă unul" Smiley a dat vestea cea mare, la aproape doi ani de la nașterea lui Josephine! Artistul și Gina Pistol se gândesc să devină din nou părinți

Prima reacție a Catincăi, după ce Oana Roman a acuzat-o că nu se interesează de mama lor: ”E problema ei” Ce decizie a luat sora vedetei

Roxana Hulpe a devenit mamă pentru prima dată. Vedeta a născut o fetiță de nota 10: „A adus soarele odată cu ea”

Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau...

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi!

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies