Reteta de Sarbatori: Tort cu crema de zahar ars

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars
 
Se prepara mai intai crema astfel: Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu zaharul si apoi se amesteca cu laptele rece.
 
Se face apoi blatul: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina si praful de copt.
Intr-o cratita ce caramelizeaza 200 gr zahar si apoi se intinde pe peretii cratitei.
 
Se lasa sa se raceasca caramelul apoi se toarna  pentru crema iar peste ea compozitia de blat.Nu va speriati daca se amesteca fiindca se vor separa la copt.
 
Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ o ora. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca de tot si apoi se rastoarna cratita pe un platou,astfel crema va fi deasupra iar blatul dedesubt. Blatul va fi insiropat de la siropul de caramel.
 
Dupa ce s-a rasturnat pe platou se da pentru cel putin o ora la rece (ideal ar fi sa-l lasati peste noapte).
Pofta buna!
 
 
 
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial

Trupul lui Mari zace de doi ani în frigiderul morgii din Italia! Motivul incredibil pentru care tânăra de 19 ani nu a fost repatriată

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Premieră mondială: imaginile REALE ale virusului ucigaş! Cum arată, de fapt, noul coronavirus

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Începe o criză a rachetelor nucleare.  China face un pas spre război

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies