Reteta de Sarbatori: Tort cu crema de zahar ars

Autor: A.N.C.
 
Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars
 
Se prepara mai intai crema astfel: Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu zaharul si apoi se amesteca cu laptele rece.
 
Se face apoi blatul: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina si praful de copt.
Intr-o cratita ce caramelizeaza 200 gr zahar si apoi se intinde pe peretii cratitei.
 
Se lasa sa se raceasca caramelul apoi se toarna  pentru crema iar peste ea compozitia de blat.Nu va speriati daca se amesteca fiindca se vor separa la copt.
 
Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ o ora. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca de tot si apoi se rastoarna cratita pe un platou,astfel crema va fi deasupra iar blatul dedesubt. Blatul va fi insiropat de la siropul de caramel.
 
Dupa ce s-a rasturnat pe platou se da pentru cel putin o ora la rece (ideal ar fi sa-l lasati peste noapte).
Pofta buna!
 
 
 
Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

3 sfaturi sa alegi bradul de Craciun. Avantajele si dezavantajele bradului natural si bradului artificial

Trupul lui Mari zace de doi ani în frigiderul morgii din Italia! Motivul incredibil pentru care tânăra de 19 ani nu a fost repatriată

Incredibil! Nu o să-ţi vină să crezi cum a reuşit să evadeze un bărbat din închisoare! A muncit mai bine de 20 de ani la asta

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

E oficial, s-a votat! Poţi ieşi mai devreme la PENSIE cu 13 ani. Cine va beneficia de noua lege

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Bomba anului! Viorica și Ioniță de la Clejani, despărțiți. Viorica a găsit mesaje de la amantă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies