Rețetă mini gogoși pufoase și aromate. Sunt gata în câteva minute și necesită puține ingrediente, pe care le ai mereu la îndemână în bucătărie

Iată cea mai simplă și rapidă rețetă de mini gogoși pufoase și aromate!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest desert, care se prepară rapid și necesită puține ingrediente pe care toată lumea le are mereu la îndemână în bucătărie.

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

Mini gogoșile reprezintă un desert gustos, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți. Mai jos vă prezentăm una dintre cele mai simple și rapide rețete de mini gogoși pufoase și aromate, gata în doar câteva minute. Nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate, ba mai mult, puținele produse de care aveți nevoie pentru acest desert le aveți mereu la îndemână în bucătărie: iaurt, făină, praf de copt, zahăr vanilinat, ulei, scorțișoară, zahăr pudră și opțional sirop de ciocolată. Totodată, gradul de dificultate al acestui desert este unul mic, fiind rețeta perfectă atât pentru pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei, cât și pentru bucătarii desăvârșiți.

Dacă v-am convins, mai jos aveți la dispoziție cantitățile pentru fiecare ingredient, precum și modul de preparare!

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

Rețetă mini gogoși pufoase și aromate

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

  • 280 g iaurt sau două pahare
  • 140 g făină sau măsurăm cu același pahar de la iaurt, două pahare
  • 5 g praf de copt- o linguriță
  • 10 g zahăr vanilinat- un plic
  • ulei pentru prăjit

Pentru ornat  

  • scorțișoară
  • zahăr pudră sau sirop de ciocolată

Citește și: Rețetă de post- fasole bătută. Cum poți face cea mai gustoasă și ușoară rețetă de fasole bătută, care te ajută să ții Postul Paștelui 2023

Mod de preparare

Într-un bol puneți două pahare de iaurt, peste care adăugați făina, o linguriță de praf de copt, un plic de zahăr vanilinat și amestecați totul până obțineți un aluat moale.

Separat, luați un pahar și puneți o pungă în care turnați aluatul.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Într-o tigaie înaltă puneți uleiul la încins. Între timp, pregătiți o farfurie cu un prosop de hârtie, pentru ca atunci când scoateți mini gogoșile, uleiul de pe acestea să fie absorbit.

Revenind, când uleiul s-a încins bine, turnați gogoșile în tigaie.

Acestea sunt gata când devin aurii. Într-o altă farfurie amestecați scorțișoara cu zahăr, în care puneți mini gogoșile și le rostogoliți.

Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!

Citește și: Cât de confortabilă este o rochie de mireasă tip sirenă? Demontăm mituri cu designerul momentului!

Alt desert simplu, pe care trebuie neapărat să îl încercați

Negresa este una dintre prăjiturile care ne amintește cel mai mult de copilărie, familie și sentimentul de „acasă”. Acest desert nu necesită multe ingrediente, iar gradul de dificultate este unul mic, fiind perfectă pentru toate nivelurile de pricepere în bucătărie.

Negresă

Negresă

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente

Citeste si: „EU și TU sărbătorim că am devenit NOI” Gina Pistol, mesaj emoționant pe Instagram, la scurt timp după ce a devenit soția lui Smiley- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Bombă în showbiz! Răzvan Miheț, fostul soț al Oanei Matache și Sore, cel mai nou cuplu? Cum s-au afișat cei doi la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol- radioimpuls.ro

  • 4 ouă
  • 200 g de unt
  • 200 g făină
  • 100 ml lapte
  • 300 g de zahăr
  • 50 g de cacao
  • 1 linguriță de esență de rom
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru glazură

  • 50 g de ciocolată neagră
  • 50 g de smântână pentru frișcă
  • decorațiuni

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol mare. Adăugați un praf de sare, zahărul și amestecați folosind un mixer până când obțineți o cremă spumoasă. Adăugați și untul care trebuie să fie moale și amestecați din nou, până la omogenizare. Turnați laptele și esența de rom și continuați să amestecați cu mixerul. Pe urmă, adăugați cacaua și praful de copt. Amestecați din nou.

Pregătiți o tavă în care așezați o foaie de copt, răsturnați aluatul și nivelați totul cu o spatulă. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.

Pentru glazură aveți nevoie de ciocolată neagră pe care o topiți la bain-marie. Peste ciocolată adăugați smântâna pentru frișcă și le amestecați bine cu o lingură.

Scoateți tava din cuptor când este gata și puneți prăjitura pe un grătar sau o suprafață plată. Acoperiți prăjitura cu stratul de glazură pe care l-ați pregătit mai devreme. Aplicați într-un strat cât mai uniform, apoi o lăsați să se răcească și o tăiați în formele și dimensiunile dorite.

Dacă vrei să afli ponturi pe care e bine să le știi înainte de a prepara negresa apasă AICI!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Scandal în grupa României! Președintele Federației de Fotbal din Kosovo, Agim Ademi, a fost arestat chiar înainte de primele meciuri oficiale din preliminariile EURO 2024

Vasilică Ceterașu și soția lui nu mai dorm în același pat! Vestea dată chiar de artist, la scurt timp după ce soția lui a născut. Au luat hotărârea asta împreună: „Nu mai este...

Cum au fost îmbrăcate vedetele la nunta lui Smiley și a Ginei Pistol. Imagini cu Andreea Esca, Adela Popescu și Sore | FOTO

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc

Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

Gina Pistol și Smiley au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă! Primele imagini de la eveniment

Theodor Andrei, declarații incriminatoare la două săptămâni după ce a ratat calificarea în finala Eurovison. Ce acuze grave aduce: "N-am avut voie să comentez nimic. Le-am...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies