
In articol:
- Rețetă mini gogoși pufoase și aromate
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Alt desert simplu, pe care trebuie neapărat să îl încercați
Rețetă mini gogoși pufoase și aromate. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest desert, care se prepară rapid și necesită puține ingrediente pe care toată lumea le are mereu la îndemână în bucătărie.
Rețetă mini gogoși pufoase și aromate
Mini gogoșile reprezintă un desert gustos, îndrăgit atât de cei mici, cât și de adulți. Mai jos vă prezentăm una dintre cele mai simple și rapide rețete de mini gogoși pufoase și aromate, gata în doar câteva minute. Nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate, ba mai mult, puținele produse de care aveți nevoie pentru acest desert le aveți mereu la îndemână în bucătărie: iaurt, făină, praf de copt, zahăr vanilinat, ulei, scorțișoară, zahăr pudră și opțional sirop de ciocolată. Totodată, gradul de dificultate al acestui desert este unul mic, fiind rețeta perfectă atât pentru pofticioșii neexperimentați în ale bucătăriei, cât și pentru bucătarii desăvârșiți.
Dacă v-am convins, mai jos aveți la dispoziție cantitățile pentru fiecare ingredient, precum și modul de preparare!
Rețetă mini gogoși pufoase și aromate
Ingrediente
- 280 g iaurt sau două pahare
- 140 g făină sau măsurăm cu același pahar de la iaurt, două pahare
- 5 g praf de copt- o linguriță
- 10 g zahăr vanilinat- un plic
- ulei pentru prăjit
Pentru ornat
- scorțișoară
- zahăr pudră sau sirop de ciocolată
Mod de preparare
Într-un bol puneți două pahare de iaurt, peste care adăugați făina, o linguriță de praf de copt, un plic de zahăr vanilinat și amestecați totul până obțineți un aluat moale.
Separat, luați un pahar și puneți o pungă în care turnați aluatul.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Într-o tigaie înaltă puneți uleiul la încins. Între timp, pregătiți o farfurie cu un prosop de hârtie, pentru ca atunci când scoateți mini gogoșile, uleiul de pe acestea să fie absorbit.
Revenind, când uleiul s-a încins bine, turnați gogoșile în tigaie.
Vă urăm poftă bună și spor în bucătărie!
Citește și: Cât de confortabilă este o rochie de mireasă tip sirenă? Demontăm mituri cu designerul momentului!
Alt desert simplu, pe care trebuie neapărat să îl încercați
Negresa este una dintre prăjiturile care ne amintește cel mai mult de copilărie, familie și sentimentul de „acasă”. Acest desert nu necesită multe ingrediente, iar gradul de dificultate este unul mic, fiind perfectă pentru toate nivelurile de pricepere în bucătărie.
Negresă
Ingrediente
Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro
- 4 ouă
- 200 g de unt
- 200 g făină
- 100 ml lapte
- 300 g de zahăr
- 50 g de cacao
- 1 linguriță de esență de rom
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru glazură
- 50 g de ciocolată neagră
- 50 g de smântână pentru frișcă
- decorațiuni
Mod de preparare
Spargeți ouăle într-un bol mare. Adăugați un praf de sare, zahărul și amestecați folosind un mixer până când obțineți o cremă spumoasă. Adăugați și untul care trebuie să fie moale și amestecați din nou, până la omogenizare. Turnați laptele și esența de rom și continuați să amestecați cu mixerul. Pe urmă, adăugați cacaua și praful de copt. Amestecați din nou.
Pregătiți o tavă în care așezați o foaie de copt, răsturnați aluatul și nivelați totul cu o spatulă. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.
Pentru glazură aveți nevoie de ciocolată neagră pe care o topiți la bain-marie. Peste ciocolată adăugați smântâna pentru frișcă și le amestecați bine cu o lingură.
Scoateți tava din cuptor când este gata și puneți prăjitura pe un grătar sau o suprafață plată. Acoperiți prăjitura cu stratul de glazură pe care l-ați pregătit mai devreme. Aplicați într-un strat cât mai uniform, apoi o lăsați să se răcească și o tăiați în formele și dimensiunile dorite.
Dacă vrei să afli ponturi pe care e bine să le știi înainte de a prepara negresa apasă AICI!