Rețeta originală pentru tiramisu. Cum să prepari cel mai delicios tiramisu pentru masa de Crăciun

Diverse

Rețeta originală pentru tiramisu. Cum să prepari cel mai delicios tiramisu pentru masa de Crăciun

Rețetă originală tiramisu. Iată care este rețeta originală pentru tiramisu și de ce secrete trebuie să ții cont pentru a obține crema perfectă!

 Tiramisu se numără printre cele mai fine deserturi, perfecte pentru masa festivă de Crăciun. Însă nu mulți știu cum se prepară, de fapt, acest desert. Iată care este rețeta originală pentru tiramisu și de ce secrete trebuie să ții cont pentru a obține crema perfectă!

Rețeta originală pentru tiramisu

Rețetă originală tiramisu. Află cum se prepară cel mai gustos tiramisu, cu care să-ți impresionezi până și cei mai pretențioși musafiri la masa de Crăciun.

Vezi mai jos de ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta originală de tiramisu!

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre poziția avută!"- kfetele.ro

Ingrediente

  • 35 pișcoturi
  • 6 gălbenușuri
  • 500 gr. mascarpone
  • 180 gr. zahăr pudră
  • 40 ml. vin Marsala
  • 200 ml cafea espresso rece
  • 1 strop de sare
  • cacao pudră pentru ornat

Rețeta originală pentru tiramisu. Cum să prepari cel mai delicios tiramisu pentru masa de Crăciun [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Program CFR Crăciun 2022. Vezi care este mersul trenurilor de Sărbători

Mod de preparare

Prima dată, prepară cafeaua espresso și adaugă două lingurițe de zahăr. Mai apoi, se sparg ouăle și se separă î gălbenușurile de albușuri.

Al doilea pas este să adaugi 150 de grame de zahăr pudră peste gălbenușuri și să le mixezi treptat până când compoziția crește în volum și se deschide la culoare.

Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro

Într-un bol diferit, se pune mascarpone, care va fi scurs de zer în prealabil. Este important să nu săriți peste acest pas, deoarece riscați să obțineți o cremă mult prea lichidă.

După aceea, se adaugă compoziția de gălbenușuri mixate cu zahăr peste mascarpone. Se adaugă și Marsala și se mixează până amestecul devine complet omogen.

Citește și: Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun

Pentru asamblare, veți avea nevoie de aproximativ 35 de pișcoturi. Numărul de pișcoturi folosite pentru tiramisu poate varia în funcție de forma și mărimea tăvii pe care o alegeți.

Primul pas pentru a ansambla tiramisu este să ungeți baza formei cu un strat subțire de cremă. Mai apoi, pișcoturile se înmoaie rapid în cafea și pe o parte și pe alta și se așază unul lângă altul în vas. Un sfat important de care trebuie să țineți cont este să nu înmuiați prea tare pișcoturile. Este de ajuns să treceți fiecare pișcot prin cafea preț de câteva secunde. În caz contrar, veți obține un tiramisu cu o textură mult prea moale.

Rețeta originală pentru tiramisu. Cum să prepari cel mai delicios tiramisu pentru masa de Crăciun [Sursa foto: PixaBay]

sursă: recipesfromitaly.com