kanald.ro
Rețeta originală pentru tiramisu. Cum să prepari cel mai delicios tiramisu pentru masa de Crăciun
Rețeta originală pentru tiramisu. Cum să prepari cel mai delicios tiramisu pentru masa de Crăciun
Diverse
Rețetă originală tiramisu. Iată care este rețeta originală pentru tiramisu și de ce secrete trebuie să ții cont pentru a obține crema perfectă!
Tiramisu se numără printre cele mai fine deserturi, perfecte pentru masa festivă de Crăciun. Însă nu mulți știu cum se prepară, de fapt, acest desert. Iată care este rețeta originală pentru tiramisu și de ce secrete trebuie să ții cont pentru a obține crema perfectă!
Rețetă originală tiramisu. Află cum se prepară cel mai gustos tiramisu, cu care să-ți impresionezi până și cei mai pretențioși musafiri la masa de Crăciun.
Citește și: Program CFR Crăciun 2022. Vezi care este mersul trenurilor de Sărbători
Prima dată, prepară cafeaua espresso și adaugă două lingurițe de zahăr. Mai apoi, se sparg ouăle și se separă î gălbenușurile de albușuri.
Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro
Într-un bol diferit, se pune mascarpone, care va fi scurs de zer în prealabil. Este important să nu săriți peste acest pas, deoarece riscați să obțineți o cremă mult prea lichidă.
După aceea, se adaugă compoziția de gălbenușuri mixate cu zahăr peste mascarpone. Se adaugă și Marsala și se mixează până amestecul devine complet omogen.
Citește și: Rețetă de eclere clasice. Nu trebuie să le omiți pentru masa de Crăciun
Pentru asamblare, veți avea nevoie de aproximativ 35 de pișcoturi. Numărul de pișcoturi folosite pentru tiramisu poate varia în funcție de forma și mărimea tăvii pe care o alegeți.
Primul pas pentru a ansambla tiramisu este să ungeți baza formei cu un strat subțire de cremă. Mai apoi, pișcoturile se înmoaie rapid în cafea și pe o parte și pe alta și se așază unul lângă altul în vas. Un sfat important de care trebuie să țineți cont este să nu înmuiați prea tare pișcoturile. Este de ajuns să treceți fiecare pișcot prin cafea preț de câteva secunde. În caz contrar, veți obține un tiramisu cu o textură mult prea moale.
sursă: recipesfromitaly.com