
INGREDIENTE
● 1 ceapă
● 2 morcovi
● 1 păstârnac
● 4 picioare de porc
● un praf de piper
● un praf de sare
● 1 căpăţână de usturoi
MOD DE PREPARARE
În primul rând se curăţă şi se spală picioarele de porc apoi se pun întregi la fiert împreună cu morcovii, ceapa, păstârnacul, piperul şi sare după gust.
Se pune apă cât să acopere cam cu 7-8 centimetri deasupra lor. Se acoperă cratita cu un capac doar parţial şi se lasă la fiert la foc mic până când carnea se desprinde. În timpul fierberii se spumează de mai multe ori cu lingura.
Cand carnea se desprinde de pe oase şi zeama a scăzut şi se lipeşte de degete se ia cratiţa de pe foc, se scoate carnea pe o farfurie, iar zeama se lasă să se răcească puţin.
După ce s-a răcit puţin zeama, se ia grasimea de deasupra, după care se adaugă usturoiul pisat, se amestecă bine şi se mai lasă aşa câteva minute.
Între timp scoatem carnea de pe oase, se taie bucăţi şi se aşează în boluri, împreună cu morcovul tăiat rondele.
INGREDIENTE● 1 ceapă● 2 morcovi● 1 păstârnac● 4 picioare de porc● un praf de piper● un praf de sare● 1 căpăţână de usturoi
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
MOD DE PREPARARE
În primul rând se curăţă şi se spală picioarele de porc apoi se pun întregi la fiert împreună cu morcovii, ceapa, păstârnacul, piperul şi sare după gust. Se pune apă cât să acopere cam cu 7-8 centimetri deasupra lor.
Cand carnea se desprinde de pe oase şi zeama a scăzut şi se lipeşte de degete se ia cratiţa de pe foc, se scoate carnea pe o farfurie, iar zeama se lasă să se răcească puţin. După ce s-a răcit puţin zeama, se ia grasimea de deasupra, după care se adaugă usturoiul pisat, se amestecă bine şi se mai lasă aşa câteva minute.
Între timp scoatem carnea de pe oase, se taie bucăţi şi se aşează în boluri, împreună cu morcovul tăiat rondele.
Afla continuarea aici !