
In articol:
Unul dintre cele mai cunoscute preparate italiene este sosul ragu. Sosul ragu se realizează din roșii și carne tocată, de obicei de vită.
Ragu este special pentru savoarea sa căpătată printr-o fierbere îndelungată, la foc mic.Ce este sosul ragu și cum se prepară
Sosul ragu se numără printre cele mai cunoscute preparate specifice Italiei. Sosul ragu reprezinta un topping perfect pentru orice tip de paste, fie că sunt spaghete, fie penne sau tagliatele. De asemenea, ragu mai este folosit ca ingredient principal pentru lasagna, un alt preparat italian consacrat.
Citeste si: Salate de primăvară: 5 rețete fresh simplu de preparat
Rețeta pentru sosul ragu începe cu mărunțirea morcovilor, a cepei și a țelinei, care urmează să fie prăjite în puțin ulei de măsline până când devin moi. Peste legume, se adaugă carnea și să gătește câteva minute. După carnea tocată, se adaugă o ceașcă de vin alb ce îi va oferi sosului o savoare specială.
La final, se adaugă sosul de roșii și mirodeniile și se lasă să fiarbă. Pentru un sos ragu delicios, secretul este să fierbi carnea tocată, sosul de roșii, legumele, împreună cu condimentele pentru un timp mai lung, astfel încât aromele să se combine perfect.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Rețeta pentru sos ragu. Cum se face vestitul sos pentru paste
Rețeta pentru sos ragu
Sosul ragu se numără printre cele mai delicioase preparate italiene, pe care fiecare trebuie să îl încerce măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru sosul ragu și cum se prepară acesta!
Ingrediente
- 350 g de carne tocată de vițel
- 150 g carne tocată de porc
- 2 cepe micuțe
- 1 morcov
- 1 felie de țelină
- 2 căței de usturoi
- 50 ml ulei
- 150 ml de vin
- 400 ml de suc de roșii mai gros
- aprox. 1 litru supă de carne sau de legume (sau apă)
- 2 lingurițe cimbru uscat
- 1-2 frunze de dafin
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se curăță legumele, se spală și se toacă cât mai mărunt. Eu am dat morcovul și țelina pe răzătoare. Usturoiul l-am trecut prin presă. Alegeți de la început o tigaie antiaderentă, încăpătoare și cu capac în care să aibă loc sosul să fiarbă acoperit. Se călesc legumele în uleiul încins până când ceapa devie translucidă.
Se adaugă carnea tocată, sare și piper și se lasă la prăjit împreună cu legumele, amestecând continuu și zdrobind bulgărașii de carne care se formează. Pe măsură ce se gătește, carnea se albește, își schimbă culoarea. Stingem totul cu vin alb și lăsăm alcoolul să se evapore, apoi turnăm sucul de roșii. Amestecăm.
Citeste si: 5 rețete de gustări sănătoase. Sunt delicioase și au puține calorii
Turnăm jumătate din cantitatea de supă (sau apă), cimbrul și frunzele de dafin, punem capacul și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic, verificând din când în când să nu scadă prea mult lichidul și sa lipească carnea de tigaie.
Pe măsură ce scade lichidul, mai adăugăm supă. În total ar trebui ca fierberea să dureze în jur de 2,5 ore și să avem nevoie de aproape 1 litru de supă. Când considerăm că sosul este gata, stingem focul și îl folosim la o rețetă de paste, lasagna sau pur și simplu pe felii de pâine prăjită.
Dacă nu folosești sosul ragu pe loc, după răcire îl poți pune în caserole la congelator sau îl poți depozita în borcane de sticlă cu capac la frigider timp de maxim 4-5 zile.