Rețeta pentru sos tartar. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar

Rețeta pentru sos tartar. Sosul tartar se servește alături de pește pane, carne de pui, cartofi prăjiți sau chiar alături de legume la cuptor. Iată cum se prepară sosul tartar!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Sosul tartar se servește adesea cu pește pane, la cuptor sau la grătar. Sosul tartar se numără printre cele mai cunoscute și delicioase sosuri din toată lumea.

Iată cum se pregătește și cu ce se mănâncă sosul tartar!

Rețeta pentru sos tartar

Sosul tartar se combină perfect cu orice tip de pește, fie că este gătit pane, fie la cuptor sau la grătar. Rețeta pentru sos tartar este simplă și rapid de făcut. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un sos tartar delicios și cum se prepară acesta!

Citeste si: 5 rețete de gustări sănătoase. Sunt delicioase și au puține calorii

Ingrediente

  • 2 fire de ceapă verde
  •  3 fire de pătrunjel
  • 2-3 castraveciori marinați
  • 100 ml de ulei
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare

Tăiați firele de ceapă verde bucăți mari și mărunțiti pătrunjelul. Mai apoi, tăiați castraveciorii. Puneți verdeața și castraveciorii în vasul blenderului. Adăugați gălbenușul de ou (puteți folosi ouă de găină sau de prepeliță). Adăugați muștarul și sucul de lămâie, un pic de sare și asezonați cu piper negru. Turnați la sfârșit uleiul (de măsline sau de floarea soarelui). Mai apoi, amestecați toate ingredientele cu blenderul la viteză mare.

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Rețeta pentru sos ragu. Cum se face vestitul sos pentru paste

Sosul obținut devine alb și dens, are o consistență delicată și un gust plăcut. Pentru prepararea acestui sos puteți folosi un pic de muștar boabe “Dijon” care are un gust plăcut.

Puteți adăuga în sos ierburi uscate aromatice: de exemplu, tarhon. Rețeta originală cu castraveciori conține și capere marinate. De asemenea, se pot adăuga și gălbenușuri fierte.

Rețeta pentru sos tartar. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar

Rețeta pentru sos tartar. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar

[Sursa foto: Freepik]

Cu ce se mănâncă sosul tartar

Sosul tartar este potrivit pentru o mulțime de preparate, fiind ușor de pregătit pentru oricine și cu un gust delicios. În mod obișnuit, sosul tartar este servit cu peste pane sau “fish and chips”, dar se potrivește perfect și cu alte preparate. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar!

  • Carne – frigărui de pui, bețișoare de pește, nuggets de pui, pește pane sau saramuri.
  • În senvișuri sau lipii cu pui, vegetariene, pește sau șuncă și mezeluri.
  • Pe un platou de crudități. Servește sosul tartar cu legumele preferate, alături de pâine proaspătă.
  • Cu legume la cuptor sau trase la tigaie: morcov, broccoli, conopidă, cartof, dovlecei.
  • Cu șnițel de pui
  • Cu aripioare de pui
  • Alături de cartofi prăjiți sau cartofi la cuptor
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rețeta pentru sos ragu. Cum se face vestitul sos pentru paste

Salate de primăvară: 5 rețete fresh simplu de preparat

5 rețete de băuturi sănătoase pe care să le consumi dimineața

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies