
In articol:
Sosul tartar se servește adesea cu pește pane, la cuptor sau la grătar. Sosul tartar se numără printre cele mai cunoscute și delicioase sosuri din toată lumea.
Rețeta pentru sos tartar
Sosul tartar se combină perfect cu orice tip de pește, fie că este gătit pane, fie la cuptor sau la grătar. Rețeta pentru sos tartar este simplă și rapid de făcut. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un sos tartar delicios și cum se prepară acesta!
Citeste si: 5 rețete de gustări sănătoase. Sunt delicioase și au puține calorii
Ingrediente
- 2 fire de ceapă verde
- 3 fire de pătrunjel
- 2-3 castraveciori marinați
- 100 ml de ulei
- 1 gălbenuș de ou
- 1 lingură de muștar
- 1 lingură de suc de lămâie
Mod de preparare
Tăiați firele de ceapă verde bucăți mari și mărunțiti pătrunjelul. Mai apoi, tăiați castraveciorii. Puneți verdeața și castraveciorii în vasul blenderului. Adăugați gălbenușul de ou (puteți folosi ouă de găină sau de prepeliță). Adăugați muștarul și sucul de lămâie, un pic de sare și asezonați cu piper negru. Turnați la sfârșit uleiul (de măsline sau de floarea soarelui). Mai apoi, amestecați toate ingredientele cu blenderul la viteză mare.
Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro
Citeste si: Rețeta pentru sos ragu. Cum se face vestitul sos pentru paste
Sosul obținut devine alb și dens, are o consistență delicată și un gust plăcut. Pentru prepararea acestui sos puteți folosi un pic de muștar boabe “Dijon” care are un gust plăcut.
Puteți adăuga în sos ierburi uscate aromatice: de exemplu, tarhon. Rețeta originală cu castraveciori conține și capere marinate. De asemenea, se pot adăuga și gălbenușuri fierte.
Rețeta pentru sos tartar. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar
Cu ce se mănâncă sosul tartar
Sosul tartar este potrivit pentru o mulțime de preparate, fiind ușor de pregătit pentru oricine și cu un gust delicios. În mod obișnuit, sosul tartar este servit cu peste pane sau “fish and chips”, dar se potrivește perfect și cu alte preparate. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar!
- Carne – frigărui de pui, bețișoare de pește, nuggets de pui, pește pane sau saramuri.
- În senvișuri sau lipii cu pui, vegetariene, pește sau șuncă și mezeluri.
- Pe un platou de crudități. Servește sosul tartar cu legumele preferate, alături de pâine proaspătă.
- Cu legume la cuptor sau trase la tigaie: morcov, broccoli, conopidă, cartof, dovlecei.
- Cu șnițel de pui
- Cu aripioare de pui
- Alături de cartofi prăjiți sau cartofi la cuptor