
In articol:
- Rețeta pentru un tiramisu delicios
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Sfaturi pentru un tiramisu perfect
- Pișcoturile
- Mascarpone
- Cafeaua
Cine nu ar adora o felie dintr-un desert delicios si cremos? Indiferent de anotimp sau de ocazie, o porție de tiramisu este desertul perfect după orice masă.
Dacă vrei să înveți să prepari un tiramisu excelent, iată rețeta pentru celebrul desert italian!Rețeta pentru un tiramisu delicios
Dacă vrei să prepari cel mai delicios tiramisu, iată ce rețetă trebuie să urmezi și ce ingrediente sunt necesare pentru celebrul desert italian!
Rețeta pentru un tiramisu delicios. Iată cum se prepară celebrul desert italian
Ingrediente
100 g zahăr
500 g mascarpone
4 ouă întregi
Esență de vanilie
300 g pișcoturi
200 g cafea solubilă
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
20 g lichior amaretto
Pentru decor:
Cacao
Mod de preparare
Pentru un tiramisu perfect, încearcă să-l pregătești cu o zi înainte de servire, pentru a da timp pișcoturilor să se înmoaie, iar crema să se îmbine cu cafeaua din pișcoturi. La început, alege o tavă mare.
Apoi prepară cafeaua folosind apă fierbinte, zahăr, cafea solubilă și lapte.
Citeste si: Cea mai rapidă rețetă de clătite. Sunt gata cât ai spune „dulceață”
Separă albușurile de gălbenușuri și amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu gălbenușurile. Mixează până totul devine o cremă. Bate albușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și apoi încorporează-le în crema de gălbenușuri. Adaugă apoi brânza mascarpone, adaugă esența de vanilie și amestecă ușor cu o spatulă.
Pregătește tava și înmoaie pișcoturi în cafea apoi așează un strat de pișcoturi în tavă. Pune cremă, și apoi pișcoturi, urmând ca ultimul strat să fie de cremă. La final, presară cacao cu o sită și acoperă tot stratul, apoi dă la rece pentru măcar 4 ore, preferabil peste noapte.
Sfaturi pentru un tiramisu perfect
Dacă vrei să-ți iasă un tiramisu perfect, exact ca pe meleagurile Italiei, ține cont de următoarele sfaturi! Cu siguranță vei pregăti un tiramisu delicios și autentic!
Ouăle
Deși sunt mai scumpe, alege ouă ecologice și ai grijă ca acestea să fie proaspete. Înainte să te apuci de gătit, scoate ouăle din frigider pentru a ajunge la temperature camerei. Apoi spală ouăle cu apă călduța și detergent de vase pentru a te asigura că nu există riscul îmbolnăvirii cu salmonella.
Pișcoturile
Alege niște pișcoturi de calitate, însă, atenție, nu toate pișcoturile scumpe înseamnă ca sunt de calitate superioară. Trebuie să nu fie prea poroase și să nă nu aibă foarte mult zahăr la exterior (e o diferență semnificativă între un pișcot presărat cu zahăr și unul glazurat cu zahăr).
Mascarpone
Mascarpone este vedeta desertului tiramisu, așadar, trebuie să fie de calitate. Mascarpone este o brânză, deci este necesar să aibă o consistență potrivită. Mai exact, nu trebuie să curgă din lingură ca smântâna.
Citeste si: Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă
Cafeaua
Pentru un tiramisu perfect, îți trebuie o cafea cât mai bună! Fă o cafea tare și pune în ea un deget de lichior pentru o aroma deosebită. Un sfat important este să aștepți să se răcească până să înmoi pișcoturile.
Cacao
La final, ca să-ți iasă un tiramisu perfect, folosește cacao de calitate. Nu o înlocui cu ness, pudră de roșcove sau cicoare, niciunul dintre aceste lucruri nu-s cacao, nici măcar nu se apropie.