kanald.ro
Rețetă plăcintă de dovleac. Cum să prepari cea mai bună plăcintă de dovleac
Rețetă plăcintă de dovleac. Cum să prepari cea mai bună plăcintă de dovleac
Diverse
Rețetă plăcintă de dovleac. Iată cum să prepari cea mai delicioasă plăcintă de dovleac!
Rețetă plăcintă de dovleac. Ce alt desert este mai potrivit într-o zi răcoroasă de toamnă decât o plăcintă de dovleac, aromată, caldă și plină de zahăr pudră? Iată cum să prepari cea mai gustoasă plăcintă de dovleac, care să te trimită cu gândul exact la plăcintele pe care ni le găteau bunicile!
Rețetă plăcintă de dovleac. Cum să prepari cea mai bună plăcintă de dovleac
Rețetă plăcintă de dovleac. Curăță dovleacul de coajă și semințe, apoi dă-l pe răzătoarea mare, pentru a-l mărunți bine. Pune dovleacul răzuit într-o cratiță la foc mic. Adaugă zahărul și lasă-l la călit până când se va înmuia bine, iar lichidul rezultat se va evapora.
Citeste si: 5 rețete pentru deserturi sănătoase. Se prepară ușor și sunt delicioase
Când umplutura de dovleac este gătită, adaugă lingurița de scorțișoară, încorporează bine și lasă amestecul deoparte, să se răcorească. Cât timp se răcorește umplutura de dovleac, pregătește aluatul foietaj petru plăcintă.
Într-un bol, amestecă bine apa cu uleiul și praful de sare apoi adaugă făină până când aluatul începe să se formeze. Când aluatul devine greu de amestecat în bol, răstoarnă-l pe blatul de bucătărie și continuă să adaugi făină și să frămânți până când ai un aluat tare, nelipicios, dar ușor de întins.
Mai apoi, amestecă cele trei linguri de ulei cu lingura de făină astfel încât să ai un amestec cu o consistență asemănătoare mierii.
Împarte aluatul obținut în trei părți aproximativ egale, întinde prima bucată de aluat, apoi unge-o cu amestec de făină și ulei. Rulează foaia și dă-o deoparte. Întinde a doua foaie de aluat, unge-o la rândul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulată la marginea ei și împachetează rulând. Întinde și ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei și făină rămas, pune primele două foi împachetate deasupra și rulează.
Citeste si: 5 rețete de plăcintă cu iaurt pe care trebuie să le încerci
Taie aluatul rezultat în două bucăți și întinde-l în foi potrivite pentru tava în care urmează sa coci plăcinta. Pune prima foaie de aluat în tavă, adaugă umplutura, pune și cealaltă foaie de aluat deasupra, înțeapă cu o furculiță din loc în loc și apoi dă placinta cu dovleac la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute.
La final, pudrează plăcinta de dovleac cu zahăr și las-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.