
In articol:
Află acum care este rețeta pentru prăjitura Fanta. Vezi cum se prepară desertul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun în 2022.
Prăjitura Fanta este un desert gustos, ce conține brânză, ouă, zahăr, budincă și suc de portocale.
Preferata copiilor, prăjitura Fanta este un succes garantat de fiecare dată când o preparăm și nici nu necesită mult timp pentru pregătire. Iată o rețetă originală pentru prăjitura Fanta, pentru masa de Crăciun 2022.
Pentru un plus de culoare, în locul sucului de portocale, puteți alege și dintre sucurile de căpșuni sau struguri.
Rețetă prăjitură Fanta. Ingrediente
Pentru blat:
- 5 ouă
- 120 g făină
- 200 g zahăr
- 50 g ulei
- 35 g cacao
- Un plic zahăr vanilat sau o linguriță extract de vanilie
- Un praf de sare
Pentru cremă:
- 1 kg brânză de vaci (dulce, grasă)
- 220 g unt 82%
- 200 g zahăr pudră
- 2 lingurițe extract de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat
- Un praf de sare
Pentru jeleu:
- 800 ml suc de portocale, Fanta
- 80 g amidon
- 60 g zahăr
Citește și: Rețetă prăjitură Albă ca Zăpada. Desertul ideal care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun în 2022
Rețetă prăjitură Fanta. Ingrediente
Rețetă prăjitură Fanta. Mod de preparare
Pentru blat:
- Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm gălbenușurile cu zaharul 1-2 minute cât să se omogenizeze, apoi adaugăm uleiul în fir subțire și mixam în continuare.
- Adaugăm faina amestecată cu cacao și praful de copt, toate cernute. Batem albușurile spumă cu un praf de sare și le încorporam în compoziția de gălbenușuri.
- Amestecam ușor, cu mișcări lente, de jos în sus.
- Turnăm compoziția într-o tava (25x35 cm) tapetata cu hârtie de copt.
- Coacem în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru circa 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
- Lăsăm blatul la răcit.
Citește și: Rețetă salată de boeuf pentru Crăciun 2022. Vezi ingredientele necesare pentru un preparat de nota 10
Rețetă prăjitură Fanta. Ingrediente
Pentru crema prăjiturii Fanta:
- Mixăm untul moale cu zahărul pudră până devine spumă, apoi adaugăm brânză și esență de vanilie și mixăm în continuare.
- Întindem crema peste blatul răcit și dam tava la frigider pentru cca 2 ore.
Pentru glazură:
- O preparăm după indicațiile de pe plicul de budincă, doar că în loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta.
- Când este puțin călduță o turnăm peste stratul de cremă.
- După două ore de stat la frigider prăjitura se poate porționa și servi.
Poftă bună!
Sursa: bucataras.ro