Rețetă simplă de clătite cu dovleac. Un desert parfumat și delicios

Cum se pregătesc clătitele cu dovleac. Rețetă simplă

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Clătite cu dovleac

Clătitele cu dovleac sunt un deliciu mai ales toamna, atunci când este sezonul dovleacului aromat și dulce. Dacă vrei să pregătești un desert rapid, parfumat și delicios, clătitele cu dovleac sunt o variantă la îndemână.

Rețetă simplă de clătite cu dovleac. Cum se pregătește

Ingrediente:

400 grame pulpă de dovleac
200 grame făină
130 mililitri lapte
2 ouă
3 linguri zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță scorțișoară
sare
esență de vanilie

Citeste si: Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși

Citeste si: Deserturi de post! Cele mai delicioase rețete de prăjituri de post

Citeste si: Rețetă prăjitură cu prune. Cel mai gustos desert pregătit în 60 de minute

Cum se pregătesc clătitele cu dovleac:

Curăță dovleacul, rade-l sau dă-l prin robotul de bucătărie. Amestecă dovleacul și zahărul și pune la călit la foc mic, timp de 10 minute. La final, adaugă și scorțișoara.
Adaugă peste dovleac laptele, esența de vanilie, ouăle bătute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă, apoi încorporează în aluat și făină, până se omogenizează. Formează clătite și pune-le la prăjit într-o tigaie antiaderentă. Lasă-le la foc câte 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a fi pătrunse bine.
Clătitele cu dovleac și scorțișoară se pot servi cu miere, nuci, sirop de arțar sau frișcă.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate