
In articol:
- Rețete cu roșii pentru întreaga vară
- Supă rece de roșii sau Gazpacho
- Supă cremă de roșii
- Paste cu roșii și busuioc
- Pui caprese
Rețete cu roșii pentru întreaga vară. Este sezonul roșilor, așa că ar fi păcat să nu profităm de gustul loc autentic și gustos.
Rețete cu roșii pentru întreaga vară
Roșia este o plantă perenă, crescută adesea în climate temperate ca o plantă anuală, atingând frecvent între 1 și 3 m înălțime. Aceasta este apropiată pe linie genetică de plante precum ardeiul, cartoful și vânăta și este bună sursă de vitamine, minerale, fibre, licopen și beta caroten.
Ne aflăm în plin sezon de vară, moment în care roșiile sunt cele mai gustoase, dulci și coapte. Profită de acest aspect și gătește o multitudine de rețete cu roșii. Iată câteva propuneri simple pentru inspirație!
Rețete cu roșii pentru întreaga vară. Idei de mâncăruri ușoare și foarte delicioase
Supă rece de roșii sau Gazpacho
Ingrediente
- 1 kg roșii
- 1 castravete
- 1 ardei roșu
- 1 ceapa roșie
- 3 caței usturoi
- zeama a 1/2 lămâie
- 1 linguriță oțet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- sare, piper, oregano, busuioc.
Mod de preparare
- Se spală toate legumele și se taie cuburi, urmând să le puneți într-un blender alături de oregano.
- Când s-a creat o pastă, puteți adăuga sucul de lămâie, uleiul, sarea și piperul. Mixați din nou, iar apoi lăsați supa la rece câteva ore. Se servește cu parmezan ras și crutoane.
Supă cremă de roșii
Ingrediente
- 500 g roşii sau suc de roşii
- 3 cartofi
- 2 cepe mici
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină rădăcină şi frunze
- 1 ardei gras verde
- 1 gogoșar
- 1 dovlecel
- 1 păstârnac
- 2-3 lingurite ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi
- 1-2 bobiţe de piper
- sare
Mod de preparare
- Se curăță toate legumele și se spală, urmând să fie tăiate în jumătăți și puse în oala pentru supă.
- După ce le-ați pus la fiert, se adaugă sarea și uleiul și se acoperă vasul cu un capac.
- În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, ingredientul vedetă. Se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul ori se dau prin răzătoare.
- După ce legumele s-au fiert, se scot din zeama în care au fiert și se zdrobesc cu blenderul până se transformă într-un piure fin.
- Piureul de legume se amestecă cu zeama, urmând să fie adăugat și sucul de roșii.
- Se pune la fiert să mai dea câteva clocote. La final se potrivește cu sare după gust și se servește cu smântână, pătrunjel și crutoane de pâine.
Citeste si: Beneficiile neștiute ale porumbului fiert. Iată de ce e recomandat să îl consumi
Paste cu roșii și busuioc
Ingrediente
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
- 100 g paste
- 500 g de roșii
- 7-8 frunze de busuioc
- 3-4 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
Rețete cu roșii pentru întreaga vară. Idei de mâncăruri ușoare și foarte delicioase
Mod de preparare
- Primul pas este opărirea roșiilor, pentru a putea fi decojite mai ușor. Apoi se mărunțesc.
- Apoi, într-o tigaie se călește usturoiul în ulei de măsline și se adaugă roșiile mărunțite.
- Se pun și frunzele de busuioc peste usturoi și se lasă pe foc până scade compoziția.
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă peste sos. Se lasă împreună 2- 3 minute și se servește cu ardei iute tocat și parmezan.
Pui caprese
Ingrediente
- 3-4 roșii
- 4 bucăți de piept de pui
- mozzarella
- 1 legătură de busuioc proaspăt
- condimente după gust și ulei de măsline
Mod de preparare
- Primul pas este tăierea roșiilor și mozzarellei rondele. Desigur, și puiul poate fi tăiat mai mic, ține doar de preferință.
- Se așază puiul în tava unsă cu ulei de măsline și se acoperă cu felii de roșii, urmate de câteva fire de busuioc. Deasupra se așază felii de mozzarella din belșug.
- Se stropește cu ulei de măsline și după gust sare, piper și oregano. Se lasă la cuptor circa 20- 25 de minute la temperatură medie sau până se rumenește puiul, iar mozzarella e topită.
Indiferent cum veți alege să consumați roșiile, profitați de ele și de aroma lor autentică. Poftă bună!