WowNews logo WOWnews
Stories
Retete de post: Gulii umplute cu orez si legume

Stiri

Retete de post: Gulii umplute cu orez si legume

Guliile umplute cu orez si legume sunt delicioase si sanatoase.

Gulia este o leguma care se inrudeste cu ridichea si varza, dar nu este foarte cunoscuta si folosita de gospodine in bucatarie, desi este foarte gustoasa.

Guliile nu contin grasimi, asa ca pot fi consumate si de persoanele care sunt la dieta.

Retete de post. Gulii umplute cu orez si legume. Ce ingrediente sa folosesti

8-9 gulii tinere
2 cepe
200 grame orez cu bob rotund
1 morcov
o jumatate de telina
500 grame suc de rosii
100 ml ulei begetal
o legatura patrunjel sau marar
sare si piper dupa gust

Cum se pregatesc guliile umplute cu orez si legume

Guliile tinere se curata de coaja, se spala si se scobeste interiorul, care se toaca.

Intr-o cratita cu ulei incins, se pun ceapa tocata marunt, miezul de la gulii, morcovul si telina date prin razatoarea mare. Se amesteca incontinuu pana cand legumele se inmoaie.

Orezul se spala sub jet de apa, se scurge si se adauga la calit peste legume pentru 1-2 minute (amestecati incontinuu ca sa nu se arda).

Se adauga in tigaie sare si piper dupa gust, apoi se toarna 3 cani de apa fierbinte si se lasa la fiert pana cand se inmoaie orezul. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic pana cand scade lichidul. Totusi, trebuie sa amestecati din cand in cand, impiedicand sa se arda compozitia.

Cu putin timp inainte de a stinge focul, se adauga verdeata tocata marunt.

Compozitia se lasa apoi sa se raceasca, apoi se foloseste pentru a umple guliile.

Intr-o tava unsa cu ulei, se asaza guliile una langa alta, se toarna sucul de rosii deasupra, apoi se baga tava la cuptor. Se lasa guliile la cuptor la 190 de grade pentru 40-45 de minute, pana cand se vor inmuia.

Guliile umplute cu orez si legume se pot servi simple sau ca garnitura pentru alte preparate.

Pofta buna!

sursa foto