Stiri

Retete de post: Iahnie de fasole ca la mama acasa

Iahnia de fasole este una dintre retetele de baza in perioada postului. Cum se pregateste iahnia de fasole.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: R.L.


Retete de post: Iahnie de fasole ca la mama acasa

Iahnia de fasole perfecta iese doar daca fasolea este pusa la inmuiat in apa rece de cu seara, cu cel putin 12 ore inainte.

Retete de post. Cum se pregateste iahnia de fasole

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru o iahnie de fasole ca la mama acasa.


250 gr. fasole boabe
1 ceapa
1 ardei roşu – sau o lingură pastă de ardei
250 ml suc de roşii simplu sau suc de roşii cu rosii decojite
1 foaie de dafin
100 ml ulei
1 lingură de făină
opţional, 1 lingură zahăr
verdeaţă proaspătă tocată: pătrunjel/mărar/tarhon, după gust
1 lingură cimbru uscat
piper
sare

 

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece. A doua zi, boabele de fasole se spala in doua-trei ape reci, apoi se pun la fiert. Cand fasolea este fiarta, se scurge bine.


Se caleste intr-o cratita mare, la foc mic, o ceapa taiata marunt. Se adauga si ardeiul taiat si se lasa la calit. Adauga jumatate din cantitatea de suc de rosii, foaia de dafin si lingura de cimbru.

Peste legumele calite, se pune si fasolea fiarta.

Se freaca faina cu restul de suc de rosii pana se omogenizeaza amestecul, apoi se adauga peste fasolea din oala.

Iahnia de fasole se lasa la fiert si, inainte de a o lua de pe foc, se sareaza dupa gust si se adauga piper si verdeata. Daca vi se pare ca are un gust acru prea pronuntat de la rosii, puteti adauga in mancare si o lingurita de zahar.

 

sursa foto

Amatto Zaharia intervine în scandalul momentului de la Exatlon: ”Giani Kirita va trebui să le acorde respectul cuvenit fiecăruia în parte şi nu să-i pună la colţ” | EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune