
Salata de cartofi cu ciuperci este o reţetă care seamănă cu salata orientală sau celebra salată de boeuf. Nu vă faceţi griji! Puteţi pune chiar şi maioneză, o maioneză de post, însă, făcută din pufuleţi.
Reţete de post. Cum pregăteşti salata de cartofi de ciuperci
Ingrediente
1 conservă/ 1 borcan de ciuperci
8 cartofi mari
2-3 cepe roşii
150 grame măsline
3 gogoşari
3 castraveţi muraţi
5 linguri de ulei
3 linguri de oţet
sare şi piper
Se curăţă cartofii, se spală bine şi se pun la fiert în apă rece cu sare.
Se scurg ciupercile din conservă.
Ceapa se taie mărunt, la fel şi gogoşarii şi castraveţii muraţi. Măslinele, fără sâmburi, se toacă mărunt.
Într-un bol amestecaţi uleiul, oţetul, muştarul, sarea şi piperul. Amestecaţi bine, adăugaţi ciupercile şi amestecaţi iar.
Cartofii fierţi se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit. Altfel, se vor zdrobi când îi vom amesteca în salată.
Cartofii care s-au răcit se taie apoi cubuleţe potrivite ca dimensiune. Adăugaţi legumele şi amestecul de ulei şi oţet. Amestecaţi cu grijă totul. Salata de cartofi cu ciuperci este delicioasă dacă o lăsaţi 15-20 de minute la frigider, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
De asemenea, peste salata puteţi adăuga şi maioneză de post, pregătită din pufuleţi.Reţetă de post. Cum se pregăteşte maioneza de post din pufuleţi
Pentru o reţetă de maioneză de post puteţi folosi banalii pufuleţi.
De ce ingrediente aveţi nevoie:
1 pungă de pufuleţi
apă plată
1 linguriţă de muştar
100 ml ulei de floarea soarelui
zeamă de lămâie
opţional boia dulce
Se sfărâmă treptat pufuleţii şi se pun într-un castron udaţi cu apă. Atenţie! Nu folosiţi prea multă apă, chiar dacă veţi avea impresia că pufuleţii o vor absorbi.
Amestecaţi cu o lingură de lemn.
Treptat, adăugaţi uleiul, la fel ca la maioneza obişnuită. Când maioneza s-a îngroşat suficient, adăugaţi muştarul şi zeama de lămâie. La final, puteţi potrivi gustul după preferinţe cu sare şi boia.