Stiri

Reţete de post: Supă cremă de dovleac

Poate nu ştiaţi asta, dar dovleacul conţine mult betacaroten şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase! Supa cremă de dovleac este şi gustoasă, şi sănătoasă.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

 

Reţeta de post de supă cremă de dovleac este perfectă pentru acest sezon!

Reţete de post. Cum se pregăteşte supa cremă de dovleac

Ingrediente

1 ceapă tocată marunt
2 lingurişe de ulei de măsline presat la rece
2 căţei de usturoi
1 linguriţă de ghimbir răzuit
2 linguri de curry
2 linguriţe de sare (preferabil de mare)
1 linguriţă chilli
500 grame dovleac din conservă, congelat sau proaspăt
5-6 căni cu apă

 

Ceapa se căleşte în uleiul de măsline până când se inmoaie, apoi se adaugă usturoiul, ghimbirul şi cele două linguriţe de curry.
Puneţi în tigaie şi dovleacul, apa şi sare după gust.
Lăsaţi la foc mic, acoperit cu un capac, timp de aproximativ 30 de minute, apoi mixaţi compoziţia într-un blender sau robot de bucătărie.

 

Supa cremă de dovleac este gata şi numai bună de mâncat. Poate fi servită atât rece, cât şi caldă. Supa cremă de dovleac este gustoasă, aromată şi, datorită dovleacului şi ghimbirului, şi foarte sănătoasă. Poftă bună!

Galerie foto