Rețete delicioase de conopidă la cuptor

Care sunt cele mai reușite rețete cu conopidă?

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Conopida este cunoscută ca una dintre cele mai gustoase și sănătoase legume. Conține un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, C, K, Omega 3, fosfor, potasiu și mulți fitonutrienți, și este un puternic antioxidant.

Rețetă de conopidă la cuptor de post

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură curry
  • 1 lingură suc lămâie
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță paprika picantă
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat

Ciorbe de post mănăstirești. 5 rețete delicioase și ușor de preparat

Mod de preparare

Rețete delicioase de conopidă la cuptor

Conopida se curăță de frunze și cotor și o desfacem în buchetele mici, egale, pe care le spălăm sub un jet de apă rece și le stergem foarte bine.

Într-un vas, se amestecă uleiul, curry, sucul de lămâie, sarea, paprika și piperul, și punem buchetele de conopidă în amestecul obținut.

Se amestecă cu grijă până când toate buchetelele sunt perfect acoperite.  Se așeză conopida, într-un singur strat, în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 30 de minute.

După 15 minute, se întorc buchețelele pe cealaltă parte și le coacem înca 15 minute. Se consumă calde, dar si reci. Poftă bună!

Citeste si: Oana Moșneagu, anunț extrem de trist: „Povestea noastră ajunge la sfârșit”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână

Ingrediente

  • o conopidă mică
  • sare, piper
  • 200 ml smântână fermentată grasă, min. 20% grasime
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval ras 
  • 2 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se pune la fiert 2 L de apă cu 1 lingură de sare, iar când apa începe să clocotească, se așează buchetelele de conopida, care se opăresc 3 minute.  Se scot buchetelele și se pun în apa rece cu gheață pentru a opri procesul de gătire, timp de 2-3 minute.

Se unge cu mult unt forma și se tapetează cu pesmet, în care se pun buchetele rupte în bucățele mici, peste care se toarnă smântâna și cașcavalul ras și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 C, pentru 20-30 de minute. Când cașcavalul s-a topit si s-a rumenit frumos se scot din cuptor. Poftă bună!

Rețetă de sufleu de conopidă la cuptor de post

Ingrediente

  • 1 kg conopidă
  • 200 ml lapte de cocos 24% grăsime
  • 200 ml apă
  • 50 gr amidon de făină
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă albă
  • arpagic verde
  • 1 cătel usturoi
  • nușcoară, sare, piper

Mod de preparare

Conopida se taie în manunchiuri mai mici, se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute, iar odată fiartă, se așează în tava de copt și se presară peste usturoiul fin feliat. Ceapa alba se feliază mărunt și se călește în ulei timp de 2-3 minute, peste care se adaugă făina și se amestecă cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.

Într-un bol, se amestecă laptele de cocos cu apa, arpagicul verde și condimentele, un amestec care se pune peste ceapa rumenită, și se lasă la foc mic pentru 2-3 minute, până când sosul se îngroasă ușor. Sosul se pune peste conopidă, și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 10 minute. Poftă bună!

Rețete delicioase de conopidă la cuptor

Rețetă de conopidă la cuptor cu brânză

Ingrediente

  • 1kg de conopidă
  • 250g brânza sărată
  • 200g smântâna
  • 4 gălbenușuri de ouă
  • Parmezan ras
  • Pesmet
  • unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Conopida se rupe buchețele, se pun în apă cu sare și se lasă la opărit timp de 5 minute, apoi se dă prin jet de apă rece. Brănza se taie cuburi și smântâna se amestecă cu cele 4 gălbenușuri, sarea, piperul si două linguri parmezan.

Se unge o tavă cu unt apoi se presară cu pesmet, în care așeză conopida, iar printre buchețele se pun bucățile de brânză și deasupra amestecul obținut din smântâna cu gălbenușurile, sarea si piperul.

La final se presară pe deasupra restul de parmezan răzuit și se bagă tava la cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru circa 35 minute. Poftă bună!

Rețeta de conopidă la cuptor cu pesmet

Ingrediente

  • 200 g pesmet
  • 150 g iaurt gras
  • 50 ml ulei
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 1 conopidă
  • sare

Cea mai bună salată orientală de post- ingrediente, preparare și trucuri utile

Mod de preparare

Rețete delicioase de conopidă la cuptor

Conopida se desface buchețele și se fierb în apă cu sare timp de 5-6 minute, după care se lasă la scurs. Se încinge ulei într-o tigaie, iar conopida dată prin pesmet se prăjește timp de 1 minut pe fiecare parte. Într-o tavă ungă cu unt se pun buchețele, se toarnă un ou bătut cu iaurt și se introduce tava la cuptor pentru 15 minute. Poftă bună!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Roman, anunț îngrijorător pe rețelele de socializare: "Mă simt foarte rău, stau la pat"

Cine este Andra Marinescu, noul arhitect din echipa „Visuri la cheie"

Horoscop săptămânal 30 mai - 5 iunie 2022. Ana Maria Ticea, astrologul WOWbiz.ro, anunță noi planuri de viitor pentru mai mulți nativi

De mâine, destinul zodiilor se va schimba în bine

Vladimir Putin a dat ordinul! Alertă lângă România. Se întâmplă fix în Marea Neagră

Primești aproape 60.000 euro dacă te muți cu familia în această zonă. Au început să vină doritori din toată lumea

Anamaria Prodan a făcut o criză de nervi! Laurențiu Reghecampf lansează dezvăluiri: „Cred ca deja se depășește limita bunului simț”

FOTO cu fiica lui Ilie Năstase care și-a deschis cont pe o platformă cu conținut pentru adulți – Tânăra a recunoscut tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies