
In articol:
- Postul Sfinților Petru și Pavel 2023
- Rețete pentru Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023
- Chiftele de linte verde
- Negresă de post cu karob și fructe confiate
- Musaca de post cu vinete
Postul Sfinților Petru și Pavel 2023
Postul Sfinților Petru și Pavel 2023 va începe în data de 12 iunie și se termina în data de 28 iunie 2023. Astfel, Postul Sfinților Apostoli 2023 va avea o durată de 17 zile, perioadă în care credincioșii nu vor mai consuma produse de origine animală.
Postul Sâmpetrului 2023 este unul foarte ușor, întrucât din cele 17 zile, 7 va fi dezlegare la pește și anume zilele de 15, 17, 18, 19, 22, 24 și 25.
Un lucru foarte important pe care credincioșii trebuie să îl aibă în vedere este faptul că în Postul Sfinților Petru și Pavel nu se pot organiza nunți, botezuri și cununii.
Citește și: Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma într-un adevărat maestru al clătitelor
Rețete pentru Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2023
În cazul în care nu mai ai idei de preparate pe care le poți pregăti în perioada Postului Sfinților Petru și Pavel, noi îți venim în ajutor.
Chiftele de linte verde
Preparatul este unul perfect de consumat în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023, se gătește rapid și este foarte sățios.
Iată cum se prepară!Ingrediente:
- ½ cană linte verde
- 1 ceapă roșie
- 1 mână urzici/spanac proaspăt
- 5 căței usturoi
- 3 linguri ulei
- ½ cană fulgi de ovăz
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță amestec de legume
- ½ linguriță curry pudra
- sare și piper după gust
Rețete pentru Postul Sf. Petru și Pavel 2023. 3 idei de preparate, ideale pentru postul de vară
Mod de preparare:
Pentru început se pune lintea la înmuiat în apă timp de 8 ore sau peste noapte, urmând ca mai apoi să fie pusă la fiert în apă cât să fie acoperită. După 30 de minute se scurge de apă și se pune la răcit, însă apa nu se aruncă, întrucât va fi nevoie de ea mai târziu.
Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro
Se toacă ceapa mărunt și se amestecă alături de lintea scursă de lichid, spanacul tocat, usturoiul mărunțit și restul ingredientelor. Se amestecă totul și se adaugă puțin câte puțin lichidul în care a fiert lintea până se obține o compoziție mai groasă, perfectă pentru chiftele.
Se modelează chiftelele după bunul plac și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc mare până se rumenesc și se servesc cu smântână vegetală și cu orice garnitură doriți. Poftă bună!
Citește și: Bucătăria italiană autentică. 3 rețete tradiționale pe care trebuie să le încerci
Rețete pentru Postul Sf. Petru și Pavel 2023. 3 idei de preparate, ideale pentru postul de vară
Negresă de post cu karob și fructe confiate
În cazul în care doriți ceva dulce în timpul Postului Sfinților Petru și Pavel 2023, această rețetă este perfectă, întrucât este ușor de preparat, iar gustul este unul pe măsură.
Ingrediente:
- 1 cană făină albă
- 1 cană faină de grâu integrală/faină de grâu dietetică
- 1 praf sare
- 3/4 cană zahăr brut
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 linguri karob (pudră de roșcove)
- 1/2 cană ulei de cocos
- 1 cană apă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3/4 cană fructe confiate tocate mărunt (ananas, papaya, caise etc.)
Mod de preparare:
Se vor pregăti două amestecuri pentru negresa de post și anume unul din ingrediente uscate și altul din ingrediente lichide.
Astfel, amestecul din ingrediente uscate va fi format din faină, sare, zahăr, bicarbonat de sodiu și karob (fără fructele confiate).
Iar amestecul de ingrediente lichide va fi compus din apă, ulei, suc de lămâie și esența de vanilie.
Peste ingredientele uscate se vor pune cele lichide și se va amesteca bine cu o lingură de lemn, până când se omogenizează. La final, se adaugă și fructele confiate tăiate mărunt.
Se pregătește o tavă pe care va fi tapetată cu hârtie pentru copt și apoi se toarnă toată compoziția.
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Negresa de post se coace la foc potrivit circa 30 de minute, iar la final se face testul cu o scobitoare.
Negresa de post se poate servi cu fulgi de cocos sau zahăr pudră deasupra. Poftă bună!
Musaca de post cu vinete
Dacă sunteți fani musaca, iată o rețetă potrivită pe care o puteți pregăti în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023!
Ingrediente:
- 3 vinete
- 5 cartofi medii
- 2-3 dovlecei
- 4 ardei
- 6 roșii
- sare
- piper boabe și măcinat
- o căpățâna usturoi
- 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
- legătură pătrunjel
- 2-3 frunze busuioc
- 1-2 linguri pesmet
- 30 g margarină
Mod de preparare:
Pentru început, se spală cartofii şi se pun la fiert cu coajă în apă cu sare cât să îi acopere. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă la răcit, apoi se curăţă de coajă și se taie rondele.
Vinetele şi dovleceii se spală şi se curăţă, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Imediat după se lasă să se scurgă în sită.
La fel se va proceda și cu roșiile și cu ardeii, care vor fi spălați în prealabil și tăiați rondele. Usturoiul se curăță și se taie după bunul plac, în bucăți mai mari sau mai mici.
Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferanță. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.
Musacaua de post se poate servi ornată cu pătrunjel şi busuioc verde sau cu smântână vegetală. Poftă bună!
Surse: retete.unica.ro, sanovita.ro