
In articol:
- Rețetă brioșe de post cu banane
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă prăjitură de post cu mere și griș
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă tartă de cocos cu fructe
- Ingrediente
- Mod de preparare
Rețete prăjituri de post. Chiar dacă ne aflăm în Postul Crăciunului, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ne abținem de la plăcerea de a mânca un desert delicios. Iată cele mai bune rețete de prăjituri de post, perfecte pentru zilele când ai poftă de „ceva dulce”!
Rețetă brioșe de post cu banane
Ingrediente
- 3- 4 banane medii foarte coapte
- 60 ml de ulei sau margarină
- 200 de grame de zahăr granulat
- 240 de grame de făină universală
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 100 grame de nuci tocate, opțional
Mod de preparare
Prima dată, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă pe care să o tapetați cu hârtie de copt. Mai apoi, într-un castron mare, zdrobiți bananele cu o furculiță până se înmoaie.
Adăugați uleiul sau margarina și zahărul. Amestecați până când compoziția devine cremoasă. Într-un bol separat, adăugați făina, sarea și bicarbonatul de sodiu. Adăugați făina peste banane, amestecând ușor până la omogenizare.
Nu amestecați prea mult. Aluatul va fi gros. Dacă este prea uscat și nu este maleabil, mai zdrobiți banane și adăugați-le.Citește și: Rețetă de cozonac fără frământare, Crăciun 2022. Află rețeta pentru cei mai pufoși cozonaci
Dacă folosiți nuci, încorporați-le ușor. Alternativ, le puteți presăra deasupra fiecărei brioșe înainte de a le coace. Puneți cu grijă aluatul în formele de brioșe, umplând aproximativ 2/3 din fiecare cupă.
Țineți brioșele la copt pentru aproximativ 25 de minute sau până când o scobitoare iese curată atunci când este introdusă în centrul unei brioșe.
Citeste si: „Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o- kfetele.ro
Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului
Rețetă prăjitură de post cu mere și griș
Ingrediente
- 1,5 kg de mere suculente
- 400 de grame de zahăr împărțit
- 1 lingură de scortțisoară măcinată
- 250 de grame de făină universală
- 330 grame de griș
- 1 lingură de praf de copt
- 170 grame de margarină rece+ 2 linguri la temperatura camerei
- zahăr pudră, pentru pudrat (opțional)
Mod de preparare
Curățați și răzuiți merele, fără a le scurge de suc. Se amestecă cu 200 de grame de zahăr și scorțișoară.
Într-un alt bol, amestecați făina, grișul, restul de 200 de grame de zahăr și praful de copt. Mai apoi, ungeți o tavă de copt cu 2 linguri de unt vegan/ margarină.
Puneți un sfert din amestecul uscat în tava pregătită. Așezați jumătate din mere deasupra și uniformizați ușor cu o lingură sau cu o spatulă. După aceea, acoperiți uniform cu 1/3 din amestecul uscat, apoi distribuiți peste cealaltă jumătate de mere. Apoi, se toarnă restul de amestec uscat peste mere.
La final, puneți la copt totul pentru 40 de minute sau până când se rumenește și devine maro-aurie.
Rețetă tartă de cocos cu fructe
Ingrediente
- Aluat:
- 200 g fulgi de cocos
- 40 g făină
- 125 ml ulei de cocos
- 2 linguri zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Pentru cremă:
- 550 ml lapte de cocos
- 90 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 50 g amidon
- fructe proaspete pentru decor
Mod de preparare
Amestecați într-un bol ingredientele pentru aluat. Amestecați întâi cu lingura, apoi frământați cu mâna până când aluatul este omogenizat. Așezați aluatul într-o formă pentru tartă și nivelați bine.
Dați tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, apoi lăsați baza tartei să se răcească.
Pentru umplutură, puneți într-un vas pe foc laptele de cocos cu zahărul și sarea. Când începe să fiarbă, dați la o parte de pe foc și adăugați amidonul, amestecând cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe. Puneți la loc pe foc până când crema s-a îngroșat.
Lăsați crema să se răcească, după care o puteți turna peste baza de cocos. Decorați cu fructe proaspete și lasați tarta la frigider pentru câteva ore înainte de a fi servită.
Rețete prăjituri de post. Cele mai delicioase deserturi pentru Postul Crăciunului