Rețete vechi de tort. Cum se pregăteau torturile acum 100 de ani

Rețete vechi de tort. Rețete de acum 100 de ani. Cum se pregăteau tortul a la Sacher cu ciocolată și tortul trunchi de copac sălbatic.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Rețetele tradiționale românești au renăscut după o perioadă în care gastronomia mioritică s-a axat pe influențe din Europa de Vest, America și Asia. Tortul a la Sacher cu ciocolată şi tortul trunchi de copac sălbatic sunt cele două rețete prezentate de wowbiz.ro.


In articol:

Cele două secrete culinare, vechi de peste 100 de ani, au fost publicate în volumul "Dulciuri" (1936), scris de Maria General Dobrescu.

Rețete vechi de tort. Cum se pregăteau torturile acum 100 de ani
Rețete vechi de tort. Cum se pregăteau torturile acum 100 de ani
 

Rețete vechi de 100 de ani. Tort a la Sacher cu ciocolată

Pentru ca să vă iasă un desert absolut delicios nu este nevoie de ingrediente greu de găsit sau costisitoare.

Proporţiile pentru tortul a la Sacher cu ciocolată sunt următoarele: 160 gr. unt, 2 batoane de ciocolată, 2 gr. scorţişoară, 6 ouă, 120 gr. zahăr şi 4-5 linguri de pesmet.
Glazură: 2 batoane de ciocolată, un dl. apă şi 70 gr. zahăr.
Untul trebuie neapărat amestecat cu batoanele de ciocolată rasă, iar un vârf de cuţit de scorţişoară pisată, care se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul, reprezintă cireașa de pe tort.

Următorul pas îl reprezintă spuma albuşurilor. Totodată, cu aceasta se adaugă şi câteva linguri de pesmet. Apoi se coace tortul în forma unsă cu unt în care s-a aşternut o coală de hârtie albă iarăşi unsă cu unt.

După ce s-a răcit se întoarce ca partea netedă deasupra, se unge hârtia şi se trage încet de pe tort. Apoi se taie frumos tortul şi se umple cu marmeladă.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: 5 variante de mic-dejun sănătos pentru copii

Citeste si: Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu!

Citeste si: Rețetă prăjitură cu prune. Cel mai gustos desert pregătit în 60 de minute

Pentru următoarea etapă se face o glazură: 2 batoane de ciocolată dizolvate într-un litru de apă se fierb cu 70 gr. zahăr, se amestecă bine să nu rămâie grunsuroasă, se pune şi unt proaspăt de mărimea unei nuci, amestecând până s-a răcit şi se toarnă peste tort. Se ornează cu cremă de ciocolată.

Rețete vechi de tort. Cum se pregăteau torturile acum 100 de ani
Rețete vechi de tort. Cum se pregăteau torturile acum 100 de ani
 

Rețete vechi de 100 de ani. Tort trunchi de copac sălbatic


Pentru tortul trunchi de copac sălbatic este nevoie de o atenție sporită.
Proporţiile sunt următoarele: 9 ouă, 150 gr. zahăr, 80 gr. nuci, 150 gr. făină.
Crema conține: 2 dl. lapte, 150 gr. zahăr, 6 ouă întregi, un baton de vanilie, 1-2 linguriţe făină de orez parfumată, 300 gr. unt, 4 bucăţi de ciocolată.

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albeşte şi creşte, apoi se adaugă nucile, făina şi spuma. Toate se prepară în același timp, o lingură spumă şi una de făină tot aşa până se termină compoziția anunțată mai sus. Compoziția se pune la cuptor, la foc potrivit.

Când e coaptă așa cum trebuie, se rulează caldă pe un şervet de mai multe ori, se lasă apoi rulată să se răcească. În timpul acesta se prepară crema: se pune laptele, zahărul, făina de orez, gălbenuşele, batonul de vanilie înt-un căzănel, se fierb la bain-marie, se îngroaşă, în care timp se amestecă mereu pentru ca să nu se coaguleze crema. Când s-a îngroşat se ia de o parte, se amestecă până ce se răceşte, apoi se adaugă untul făcut spumă şi se amestecă din nou.

Se desface aluatul, se unge cu o treime din cremă, apoi, iar se rulează, se pune de o parte două linguri de cremă, iar în crema rămasă se pune ciocolata înmuiată în sirop şi amestecată bine ca să fie ca o alifie.

Se taie aluatul la capete în formă oblică opusă cum se taie arborii. Bucăţile tăiate se adaugă de o parte şi de alta a trunchiului.

Citeste si: Prăjitura desertul casei, după rețeta prezentatoarei Iuliana Tudor

La cojiţele trunchiului se îmbracă cu crema galbenă (oprită), iar restul trunchiului se îmbracă în crema care a fost colorată cu ciocolata maro închis care imită astfel coloarea arborilor. Se aşază crema ca să fie egală pe toate părţile, apoi cu o furculiţă se trag linii în lungul copacului imitând scoarţa. Când se serveşte se taie cu un cuţit înmuiat în apă fierbinte.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Calendar ortodox 3 februarie. Ce sărbătoare e azi

Îl mai țineți minte pe Narcis Ianău? Puștiul cu voce de soprană a dat lovitura în 2020

“Nora” Rovanei Plumb este fotomodel şi manager! Frumoasa Bianca şi-a deschis un magazin de haine pentru care a pozat sexy!

Declaraţie incendiară a lui Alex Velea: „Dacă eu eram gay, mă căsătoream cu Smiley”

O fetiță de 3 ani a murit după ce a ingerat cocaina ascunsă în casă de tatăl ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies