Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare

Revelion 2020. Revelionul deține recordul de cea mai veche sărbătoare. Babilonienii îl sărbătoreau încă de acum 6000 de ani, fiind cinstit în prima lună nouă după solstitiu. Acest festival dura 11 zile, iar în fiecare zi se desfășurau diverse activități.

Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoareRevelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare

In articol:

Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoareRevelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare
Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare

Oamenii stabileau scopuri pentru noul an, ca și acum. Un obicei întâlnit pe vremea babilonienilor era înapoierea echipamentelor agricole împrumutate.

Tot cu ocazia Anului Nou, regele trecea printr-un ritual de pocăință fiind deposedat de putere pentru a petrece trei zile izolat și în rugăciune.

Revelion 2020. În Danemarca, de Anul Nou, oamenii obișnuiesc să spargă farfurii în ușa vecinilor, iar familia care va avea cele mai multe cioburi în fața ușii va avea parte și de un an cu noroc.

Mexicanii au si ei numeroase superstiții: se scot bagajele afară pentru a avea parte de călătorii în anul ce vine, se agața figurine în formă de oaie, la clanta usii, pentru posteritate. Mai mult decât atât, se spune că mexicanii comunica de Anul Nou cu spiritele morților. Spiritismul are baze legale în Mexic, iar o sesiune costă în medie 15 dolari.

Revelion 2020. În Irlanda fetele singure speră să-și găsească jumătatea

În Irlanda, de Anul Nou, fetele singure cred că își pot găsi jumătate. Aceste așează vâsc sub pernă și așteaptă să-și viseze alesul. Mai mult decât atât, văscul alungă spiritele rele rele.

Atunci când vine vorba de politică, în Irlanda există o tradiție care spune că vântul din noaptea dintre ani poate prezice viitorul țării. Dacă bate dinspre vest aduce bunăstare, iar dacă bate dinspre est, britanicii vor domina politică.

Revelion 2020.  La Ecuador tradiția spune să confecționezi sperietori de ciori care să fie arse la miezul nopții. Fiecare familie are o sperietoare umplută cu ziare și bucăți de lemn pe care o arde în fața casei.

Acest obicei are scopul de a distruge tot răul acumulat în cele 12 luni trecute, deschizând astfel calea spre fericire și bunăstare. În această țară de Revelion se poartă lenjerie galbenă, aceasta aduce optimism în anul următor.

Brazilienii poartă de Revelion lenjerie colorată, cel mai adesea în nuanțe vesele de roșu sau galben, iar asta înseamnă că atrag norocul și un posibil partener de viață. Tot prin intermediul lenjeriei se exprimă și dorințele de avere și dragoste.

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Citeste si: Ce face "Kevin" în fiecare an, când se difuzează "Singur acasă": "Mormăi replicile..."

Citeste si: Sărbători mai scumpe! Prețurile produselor de bază au explodat!

Citeste si: Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț! Cătălin i-a căutat loc de muncă, iar Sergiu și-a închis telefonul – EXCLUSIV- bzi.ro

În China, Anul Nou se sărbătorește în a doua lună nouă de la solstițiu. Petalele și pocnitorile alungă spiritele rele, în timp ce dragonii și leii fabuloși dansează pe străzi. Oamenii se îmbracă în roșu de Revelion, iar copiii primesc plicul roșii cu bani. În semn de noroc se oferă mandarine, însă numai număr par. O altă tradiție de Revelion presupune ca oamenii să iasă afară și să strige în gura mare ce dorințe au pentru noul an. Mai mult decât atât aceștia trebuie să arunce mâncare cat mai de sus.

Revelion 2020.  În Grecia o pâine numită Vasilopita este servită de Anul Nou. O altă tradiție spune că un bănuț trebuie ascuns în interiorul acesteia înainte să fie pus în cuptor. Această pâinică se taie exact la miezul nopții, iar cine primește bucata cu bănuțul va avea noroc tot anul. Ziua de Anul Nou este dedicată Sfantului Vasile, fiind cunoscut pentru bunătatea sa. Copiii își lasă ghetuțele lângă șemineu, pentru a primi daruri de la Sfântul Vasile.

În Franța anul nou se marchează printr-o Sărbătoare numită “le Reveillon” si se sărbătorește cu alimente de lux, șampanie și cadouri.

În Turcia, în noaptea de Revelion, se face un schimb de cadouri în timpul unei sărbători a alimentelor tradiționale turcești.

În Spania se respectă tradiția de a mânca 12 boabe de struguri la miezul nopții. Fiecare bob de strugure reprezintă o lună din anul ce urmează, iar în funcție de cat de dulce este așa va fi luna respectivă.

Revelion 2020.  În Venezuela, femeile singure își caută sufletul pereche și trebuie neapărat să poarte lenjerie roșie.

Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare
Revelion 2020. Cum se sărbătorește Anul Nou în alte țări: obiceiurile altor popoare

Revelion 2020. În Rusia obiceiurile sunt numeroase

În Rusia, de Anul Nou, se bea o băutură din vodcă cu suc de lămâie și apă de la robinet, care este considerată acolo “apă murdară”, însă se consumă pentru a opri ghinionul. În noaptea de Anul Nou, rușii obișnuiesc să deschidă ușile și ferestrele pentru ca anul nou să intre în casă. Și în Rusia există obiceiul ca oamenii să se sărute sub vâsc în noaptea de Revelion.

În Italia anul nou este întâmpinat printr-un obicei special, care constă în aruncat pe fereastră a obiectelor vechi, simboluri ale anului care tocmai a trecut. Astfel, numeroase obiecte de mobilier, vase, haine ajung în stradă spre nefericirea gunoierilor. În noaptea de Anul Nou, italienii obișnuiesc să pună pe masă mâncăruri speciale, despre care se consideră că aduc bogăție și abundență.

În Olanda ziua de Revelion este sărbătorită cu multe focuri de artificii, care încep încă din zorii zilei de 31 decembrie și țin până noaptea târziu. Aceasta este singura zi din an în care artificii sunt autorizate, acestea fiind puse la vânzare cu doar trei zile înainte de Revelion.

Revelion 2020. În India Anul nou se celebrează în funcție de regiuni

În India, revelionul se sărbătorește în mod diferit în funcție de regiuni. În Bengalul de Vest, oamenii obișnuiesc să împodobească cu flori pe care le colorează cu roșu, roz, violet sau alb. În această zi femeile poartă haine galbene, în culoarea primăverii.

Revelion 2020.  În sudul Indiei, mamele pun mâncare, flori și daruri pentru o cutie specială, aceste daruri fiind doar pentru copii. În dimineața de Revelion, copiii trebuie să țină ochii închiși până sunt conduși de mână la cutia cu daruri. În India Centrală, toate clădirile sunt împodobite cu steaguri portocalii.

În Vietnam, toți locuitorii cred că un zeu care stă în fiecare casă, se duce spre cer în ziua de Anul Nou. Acest zeu spune cat de bun sau rău a fost fiecare membru al familiei în anul ce-a trecut. Zeul călătorește spre cer pe spatele unui crap, iar din acest motiv obișnuiesc ca de Revelion să cumpere un crap viu pe care sa-l eliberează pe râu.

Citeste si: Horoscop. Ce au pregătit astrele pentru următoarea perioadă

Citeste si: Horoscop dragoste. Cei mai geloși bărbați în funcție de zodie

Citeste si: Numerologie 2020. Previziuni în funcție de numărul personal

În Japonia oamenii își petrec o săptămână întreagă pregătind venirea Anului Nou. Casa este curățată pentru a preveni apariția oricărui spirit rău. Datoriile sunt plătite, certurile rezolvate și toate greșelile iertate.

În Belarus, femeile nemăritate așteaptă noaptea Anului Nou ca să afle dacă se vor căsători. Acestea țin în mănă câteva boabe de porumb, cu care ademenesc un cocoș. Tradiția spune că fată căreia îi dă târcoale cocoșul se va căsători anul următor.

Revelion 2020.  În America si Canada, oamenii Sărbătoresc Anul Nou pe străzi, prin petreceri tradiționale, uneori la baluri mascate, acolo unde toată lumea vine costumată tematic și cu măști. La miezul nopții suna clopotele și sirenele, iar cerul este inundat de artificii și toată lumea strigă într-un glas "Happy new year".

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor putea merge în Grecia, în vacanță, din 16 aprilie. Ce condiții trebuie să respecte

5 lucruri mai puțin cunoscute despre Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii

Aris, un tânăr român, a murit în Austria, departe de familie. Mama băiatului, crunt bolnavă, are nevoie de ajutor pentru a-i repatria trupul neînsuflețit

Horoscop 13 Aprilie 2021: astăzi, Uranus îi ghidează pe nativii din semnul Vărsătorului către progres

O nouă taxă impusă românilor! Vei plăti 25 de lei lunar. Cine sunt persoanele vizate

Cine este femeia cu care Laurențiu Reghecamf ar fi înselat-o pe Anamaria Prodan timp de 8 ani. Reacția impresarei

Enigma pe care Prințul Philip a luat-o în mormânt. Coincidențele uimitoare și legătura cu Tesla

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies