Revoltă la Râmnicu Vâlcea, după ce un preot a fost amendat cu 20.000 de lei pentru o slujbă în curtea bisericii! „Mi-a murit și mie soțul, să nu-l pomenesc?”

Un preot din Râmnicu Vâlcea a fost amendat cu 20.000 de lei după ce a făcut o slujbă în curtea bisericii.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Un preot din Râmnicu Vâlcea a primit o amendă usturătoare după ce a fost surprind în timpul unei slujbe religioase în curtea bisericii. Omul Domnului a încălcat prevederile Ordonanțelor Militare emise din cauza coronavirusului, iar polițiștii l-au amendat cu 20.000 de lei și totul a fost imortalizat și publicat pe Facebook.

Incidentul s-a petrecut duminică, 5 aprilie, și, din câte reiese din imagini, preotul ar fi fost rugat de enoriași să facă o slujbă de pomenire pentru o persoană decedată. În jur de zece persoane îndoliate au fost prezente la slujbă, atunci când polițiștii au intervenit.

„20.000 vă dau!”, a spus pe ton amenințător unul dintre oamenii legii.

„Nu vă supăraţi, dar vă rugăm nu vă supăraţi, dar părintele nu poate să ne controleze pe toţi... Vă rugăm frumos…”, au intervenit enoriașii.

Polițitul, însă, nu s-a lăsat înduplecat: „Asta e batjocură. Lipsă de respect faţă de autorităţile statului. Când Ordonanţa Militară spune clar ce aveţi de făcut şi de respectat”.

Enoriașii, revoltați de amenda primită de preot pentru slujba din curtea bisericii

„Domnule, mi-a murit şi mie soţul! Să nu-l pomenesc, domnule?”, i-a spus o femeie din cele prezente la slujbă, polițistului.

„Nu aveţi voie, doamnă”, i-a răspuns el.

Citeste si: Reputatul medic Valeriu Pripa a murit din cauza coronavirusului

Organele Statului Poliţist în acţiune: 20.000 lei amendă pentru un preot care nu respectă ordonanţele militare care trimit iobagii la muncă în Germania, permit activitatea din supermarketuri, dar nu permit Sf. Liturghie în duminica din Postul Mare.  Obişnuiţi-vă cu acest tip de dialog: - Mi-a murit şi mie soţul; să nu-l pomenesc, domnule?! / - Nu aveţi voie, doamnă!” este mesajul care însoțește filmulețul publicat pe internet.

În comentrii, părerile oamenilor au fost împărțite. În timp ce unii spuneau că preotul nu merita o sancțiune atât de aspră și că nu este normal să nu se mai facă slujbe, unii spuneau că legea trebuie respectată.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate