
In articol:
- Claudiu Cazacu, analist bursier: „Apple vrea din nou să vină cu soluția cea mai bună pe piață pentru că așa s-a întâmplat și în cazul iPhone-ului.”
- Claudiu Cazacu: „Vor exista dubii legate de siguranța datelor personale și totul va ține mult și de oferta de software și de calitatea implementării.”
Claudiu Cazacu, analist bursier: „Apple vrea din nou să vină cu soluția cea mai bună pe piață pentru că așa s-a întâmplat și în cazul iPhone-ului.”
Conferința Apple din 6 iunie, din Cupertino, San Francisco, ar putea fi ultima susținută de companie, evaluată la aproape 3 bilioane de dolari, înainte de dezvăluirea dispozitivului VR/AR în toamnă. Momenta nu se știu prea multe lucruri despre casca Apple, în afară de faptul că sistemul de suprapunere a imaginilor digitale cu lumea din jur, brevetat de Vrvana, cumpărată de Apple în urmă cu câțiva ani, va fi piesa de
rezistență a noului produs. Piața VR este dominată de Meta, fosta Facebook, cu ale sale căști Oculus Quest, cu care controlează circa 78% din piață, iar AR-ul a mai fost abordat de Microsoft și Google în ultimii ani, însă Apple este convinsă că poate face o nouă revoluție tehnologică, similară cu cele înfăptuite de Macintosh, iPod și iPhone.„Apple vrea din nou să vină cu soluția cea mai bună pe piață pentru că, se ne aducem aminte, așa s-a întâmplat și în cazul iPhone-ului și a altor dispozitive de succes din istoria companiei. Existau telefoane inteligente și înainte de iPhone, dar Apple a așteptat până ce tehnologia s-a maturizat. Așa va face și acum, bazându-se pe baza sa loială de fani, care este dispusă să plătească mai mult pentru brand.
Claudiu Cazacu: „Vor exista dubii legate de siguranța datelor personale și totul va ține mult și de oferta de software și de calitatea implementării.”
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro
Analiștii grupului bancar Citi prezic că, până în 2030, aproape 1 miliard de oameni vor folosi căști cu realitate virtuală, un număr similar cu cel al utilizatorilor de iPhone din ziua de azi, și că domeniul VR va genera, în total, venituri de 2 bilioane de dolari. Până atunci, companiile din Silicon Valley au de luptat cu criza semiconductoarelor și alte probleme în lanțurile de aprovizionare, care fac lansările de produse noi și livrarea lor în timp util și mai dificile, iar prețurile vor fi și ele influențate de climatul economic actual.
„Nu știu dacă vom ajunge la un astfel de nivel de utilizare până în 2030, însă este posibil să existe încă o explozie de popularitate. Sigur, vor exista dubii legate de siguranța datelor personale, generate de problemele pe care le-a avut Facebook în scandalul Cambridge Analytica, de exemplu, și, desigur, va ține mult și de oferta de software și de calitatea implementării. Meta are 17.000 de angajați care se ocupă de tehnologia „metaverse”, Apple se zvonește că ar avea în jur de 3.000. Criza semiconductoarelor este clar un factor care va influența orice lansare a companiilor mari, dar s-au strâns prea multe dovezi în ultima vreme legate de ochelarii Apple și s-ar putea să avem lansarea, dacă nu măcar un anunț oficial, chiar la toamnă”, a adăugat Claudiu Cazacu.