Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Examenul de Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, când candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Distribuie pe:

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație
Rezultate finale Bacalaureat 2020


In articol:

Elevii nemulțumiți de rezultate, au putut depune contestațiile în ziua afișării rezultatelor, marți, 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Contestațiile au putut fi depuse și prin mijloace electronice.

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Verifica ce nota ai luat după contestații

Rezultate finale Bacalaureat 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate duminică, 5 iulie, pe bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat.

Așadar, pe pagina online dedicată rezultatelor finale de la Bacalaureat 2020 au apărut coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Candidații au primit anterior codul specific prin care își pot verifica notele. Ministerul Educației a informat că în acest an au fost depuse în total 62.790 de contestaţii.

Citeste si: Rezultate BAC 2020. Notele anonimizate sunt publicate în data de 30 iunie

Citeste si: Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

"23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română - E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă - E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului - E)c) au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine - sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)", artă MEC.

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație
Rezultate finale Bacalaureat 2020

Cum afli ce notă ai luat la BAC

Fiecare candidat a primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Este o premieră în România, atât în ceea ce privește Bacalaureatul cât și Evaluările Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a trece cu bine peste examenul maturității, elevii trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a celor trei note. Adică, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Mai există alte două condiții de promovare a examenului sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Sesiune specială pentru candidații afectați de COVID-19

În cazul elevilor care au fost afectați de pandemia de coronavirus se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului.

Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat febră peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Această sesiunea specială de Bacalaureat 2020 are loc între 7 și 12 iulie.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO

Selly a închis gurile tuturor! Ce note a luat vloggerul la BAC

Ce va face Selly după ce a luat BAC-ul: „Pentru mine nu este vacanță vara asta!”

Scrisoare de dragoste scrisă în limba română, găsită într-o sticlă pe o plajă din Irlanda! Ce scria și pentru cine era

Bilanț Covid-19, 23 septembrie! Cel mai mare număr de infectări cu virusul COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies