Rezultatul autopsiei lui Nelu Ploieșteanu! Trupul neînsuflețit a stat cinci zile la IML: „Nu avem nici dreptul să murim. Mi se pare anormal, strigător la cer”

Trupul neînsuflețil al lui Nelu Ploieșteanu zace de mai bine de cinci zile la IML.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu a fost mult întârziată. Familia artistului refuză să îl îngroapte potrivit protocolului decedaților de COVID-19. Cântărețul de muzică lăutărească a murit din cauza complicațiilor cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Deși inițial nu a crezut în existența acestuia, din păcate, a fost răpus chiar de acest virus. A juns la spital în stare extrem de gravă și a fos intubat, dar corpul său nu a rezistat.

Familia artistului a făcut o cerere în care a solicitat ca artistului să i se facă autopsie, pentru a vedea dacă virusul este în continuare prezent în corpul său. Rezultatul a fost pozitiv, coronavirusul încă există în plămânii lui Nelu Ploieșteanu, conform DSP. Rudele artistului vor doar ca acesta să aibă parte de o slujbă, așa cum prevăd tradițiile creștin ortodoxe. De cinci zile, trupul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu este la IML, deși artistul ar fi trebuit să fie înmormântat pe 4 aprilie. 

Nelu Ploieșteanu mormânt
Nelu Ploieșteanu mormânt

Familia artistului a cerut să i se facă o autopsie 

După ce artistul a murit, familia s-a străduit să îl îngroape conform dogmelor bisericești, însă legile actuale privind decedații din cauza COVID sunt foarte stricte.

Pentru a afla dacă virusul mai era sau nu prezent în organismul lui Nelu Ploieșteanu, familia a cerut o autopsie. 

Mara Bănică spune că trupul neînsuflețil al artistului a fost dus la IML de vineri, iar până luni seară, rudele nu a primit niciun răspuns! 

Citeste si: Nepotul lui Nelu Ploieșteanu, mesaj emoționant pe rețelele de socializare: „Tataie, ne luăm rămas bun...”

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

„A fost o discuţie în biroul managerului legată de prezenţa acestu virus în continuare în corpul lui nea Nelu sau nu. El era deja de trei săptămâni intubat şi după bine ştim, după 14 zile se iese din carantină. Am sugerat să se facă această autopsie. Este dreptul fiecărui aparţinător să ştie şi să îşi poată înmormânta tatăl, fratele, sora, soţul, soţia, ferească Dumnezeu copilul, că au fost şi cazuri de astea, aşa cum suntem obişnuiţi, fie că suntem creştini ortodoxi, catolici, orice am fi.

Această cerere pentru autopsie, atenţie, se depunde la morga spitalului şi ajunge la un domn procuror care analizează şi aprobă sau nu. Cererea familiei a fost aprobată. Vineri seară, cadavrul este dus de la Floreasca la Institutul Naţional de Medicină Legală.

De vineri seară până luni dimineaţă, nu a existat absolut nicio informaţie. De fapt, până aseară(...) Abia astăzi de dimineaţă la 10:30 familia a fost anunţată că probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive(...) Cinci zile, nu ştiu, nu lucrăm, nu avem voie să ne îmbolnăvim, sâmbătă, duminică, nu avem voie să murim, nu avem voie să nimic pentru că este weekend şi apoi, nu neapărat pentru că Nelu Ploieşteanu era un om atât de cunoscut, cu peste 50 de ani de carieră, mi se pare anormal, strigător la cer”, a declarat Mara Bănică la un post de televiziune. 

Nelu Ploieșteanu
Nelu Ploieșteanu

Virusul SARS-CoV-2 este încă prezent în plămânii lui Nelu Ploieșteanu 

Pentru că fiica lui Nelu Ploieșteanu nu răspundea la telefon, șefa DSP a sunat-o pe Mara Bănică. Din nefericire, virusul este încă în organismul lui Nelu Ploieșteanu, astfel că înmormântarea trebuie să aibă loc în condiții speciale. 

Cu toate că în lege nu este interzis ca decedatului să i se facă o slujbă în curtea bisericii, Mara Bănică spune că a înrebat la DSP, iar răspunsul a fost: „poți să faci o cerere, dar răspunsul va fi nu”.

„Azi dimineaţă, la ora 9:30-10:00, m-a sunat şefa DSP Bucureşti, pentru că nu îi răspundea la telefon fiica lui Nelu Ploieşteanu. Mi-a spus că testul este pozitiv şi că din păcate nu poate avea loc o înmormântare aşa cum trebuie, dar că oricum nu ţine de ei. Am spus, cum, nici măcar o slujbă? Nu, slujbă în curtea bisericii nu e reglemenată în lege să nu se facă. Eu am luat de bună informația, am transmis-o mai departe și am vorbit la Biserica Sfantul Gheorghe Nou încercând să aibă loc această slujbă de înmormântare în curtea bisericii, după care să mergem cu el la cimitir. Preptul a spus, trebuie să întreb la Patriarhie.

De acolo i s-a spus să spună DSP dacă se poate. Îi scriu șefei DSP București întrebând-o dacă pot depune o cerere în care să vă întreb dacă este interzis sau nu de lege să se facă o slujbă de înmormântare în curtea unei biserici. Răspusul a fost: poți să depui o cerere, răspunsul va fi nu. (...) În lege nu e stipulat. Până la urmă pot să fac această slujbă oriunde. Care e diferența dacă o fac în cutea unei biserici sau o fac în curtea unui cimitir. Eu nu văd diferența. Dacă o vede cineva, să mi-o explice și mie. Nu pot să îmi dau seama(...) DSP-ul refuză aceste derogări. Nu ştiu ce se întâmplă la noi. Este strigător la cer. Adică, dacă nu avem nici dreptul să murim, ce Doamne iartă-mă drept mai avem?”, a mai adăugat Mara. 

De asemenea, vedeta spune că nu înțelege de ce cei care manevrează trupurile morților de COVID nu-i pot îmbrăca, ci îi pun în saci de plastic. 

Citeste si: Încă o artistă infectată cu COVID-19! Anunțul făcut de vedetă în mediul online: ”Febra, dureri musculare, dureri in gat, frisoane...”

„Cei care manevrează cadavre în costume anti-COVID, îl ating oricum. Care e diferența că îl atingi și îl pui într-un sac, sau că îl îmbraci în hainele lui. Nu e vina lor. Eu i-aş întreba care e diferenţa, pe cei care impun aceste reguli”, a conchis Mara Bănică. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Decesele lui Nelu Ploieșteanu, Cornelia Catanga și Gabi Luncă puteau fi evitate! Ce greșeală au făcut artiștii

ULTIMA ORĂ! A murit Gabi Luncă! Artista avea 81 de ani și era infectată cu COVID-19

Nelu Ploieșteanu a primit un semn din partea fiului mort, Mihăiță, cu puțin timp înainte să moară! „Am găsit un...”

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Este doliu uriaș în lumea muzicii! A murit un artist de legendă. Milioane de oameni au ascultat melodiile lui

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies