Rochii de seară superbe - recomandare ElisFashion

Reprezentantele sexului frumos au tins încă din cele mai vechi timpuri către diversitate atât din punct de vedere fizic și al atitudinilor, cât și din punct de vedere vestimentar.

Distribuie pe:

Fără îndoială, rochia este articolul vestimentar care evocă cel mai bine feminitatea, având capacitatea de a conferi femeii senzualitate și încredere în sine. Purtarea unei rochii implică o postură corporală dreaptă și o bărbie ușor ridicată, fapt care aduce cu sine un plus de sex-appeal.

Rochia de ocazie își are originea în secolul al XV-lea prin afirmarea ducatului Burgundiei și al conducătorului său pasionat de modă - Phillip cel Bun. Atunci rochia de ocazie purta denumirea de rochie de curte, fiind lungă, lucrată foarte cambrată pe talie și amplă în partea de jos.

De-a lungul timpului, concomitant cu schimbările din planul socio-politic, au avut loc schimbări și în modă, la capitolul rochiilor de ocazie. S-a optat pentru o croială care evidenția proporțiile și articulațiile firești ale corpului, jonglându-se în schimb cu materialele și cu texturile acestora.

Abia în secolul XX rochia de ocazie a devenit mult mai lejeră și mai confortabilă, deoarece s-a renunțat definitiv la corsetele sufocante și la crinolinele incomode. Croiala era mult mai simplă, urma liniile corpului și conferea acestuia silueta în formă de clepsidră prin intermediul decolteului generos și a lucrăturii cambrate pe talie.

Ba mai mult, în a doua jumătate a secolului XX rochia de ocazie depășește barierele timpului. Se merge atât pe o lungime medie care lasă gambele la vedere, cât și pe modelele cu umerii goi.

           

Garderoba unei femei este incompletă fără cel puțin o rochie de ocazie, evenimentele speciale care cer un „dress code” putând fi foarte plăcute dacă se alege rochia potrivită. Indiferent de tipul evenimentului la care urmează să se participe, rochia este cea mai bună alegere. Lungimea acesteia este determinată atât de preferințele fiecăreia, cât și de structura corporală, de proporții.

În zilele noastre rochia de ocazie s-a reinventat cu totul atât din punct de vedere al croielii, cât si a lungimii acesteia. Accesul la informație a permis femeilor să-și însușească cunoștințele necesare despre alegerea rochiei în funcție de forma corpului și/sau de înălțime.

Astfel, rochiile de ocazie lungi se recomandă a fi purtate de către femeile înalte, pe când celor mignone le sunt indicate rochiile midi sau scurte. Indiferent de lungimea rochiei de ocazie, cu perechea de pantofi potrivită se poate crea un look de invidiat.

           

Marea diversitate de modele de rochii de ocazie din aceasta perioadă este de cele mai multe ori o juxtapunere între clasic și contemporan, în proportii cât de cât egale. În ceea ce privește materialele, se observă păstrarea unei liniarități, rochia de ocazie fiind în continuare confecționată din mătase naturală, dantelă, tafta sau catifea, ceea ce evidențiază atât importanța acesteia, cât și a evenimentului la care se participă.

Site-ul ElisFashion.ro dispune de o mare varietate de rochii de ocazie: lungi, midi sau scurte, stil prințesă, sirenă sau conice. Sunt disponibile nenumărate modele de diferite culori, croieli și materiale între care cu siguranță o veți găsi pe cea mult visată, pentru orice eveniment special: nunți, botezuri, aniversări.

Fiecare eveniment poate deveni un moment de sărbătoare alegând cu încredere rochiile de ocazie ElisFashion

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: