Roman condamnat in Anglia la inchisoare cu suspendare pentru frauda cu carduri bancare pentru cel putin 9.000 de potentiale victime

Un roman care a recunoscut ca face parte dintr-o grupare suspectata de fraude cu carduri estimate la trei milioane de lire sterline, vizand cel putin 9.000 de potentiale victime, a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, provocand nemultumire.

Distribuie pe:

Potrivit publicatiei britanice Express, Leonid Rotaru, in varsta de 32 de ani, impotriva caruia era asteptata sa fie pronuntata o pedeapsa "disuasiva", dupa ce a recunoscut apartenenta la o grupare ce comitea fraude prin metoda "skimming", prin care se utilizeaza dispozitive ce copiaza datele cardurilor bancare folosite ulterior pentru retragerea de numerar de la bancomate, a fost condamnat de un judecator la 18 luni de inchisoare cu suspendare timp de doi ani.

Rotaru a fost arestat dupa ce a introdus un dispozitiv de "skimming" intr-un ATM la un supermarket de la Minehead, Somerset. Clientii au devenit suspiciosi si au alertat politia.

Romanul, care locuieste in Marea Britanie legal, a fost vazut in inregistrari realizate de camere de supraveghere introducand un dispozitiv in ATM si a fost arestat cand s-a intors la ATM sa ia banii. Politia a efectuat o perchezitie la locuinta sa, in Bridgwater, Somerset, si a gasit date de pe 9.000 de carduri bancare in computerul sau.

El a declarat politiei ca se afla la "capatul de jos" al operatiunii si ca "baieti mari" opereaza in exteriorul Londrei. Rolul sau era sa plaseze dispozitivele, care erau recuperate ulterior, in vederea colctarii datelor cardurilor, potrivit publicatiei britanice.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate