Român mort la muncă în Anglia, incinerat fără acordul familiei! Rudele au aflat abia după câteva săptămâni că nu mai au pe cine să îngroape și cenușa a fost aruncată

Un român în vârstă de 62 de ani, plecat la muncă în Anglia, a murit departe de țară și de familie. Rudele nu au avut nici măcar pe cine să mai îngroape, pentru că trupul neînsuflețit a fost incinerat fără acordul lor.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Muncitor în construcții
Muncitor în construcții - imagine cu scop ilustrativ

Un român în vârstă de 62 de ani a murit în Anglia, acolo unde era plecat la muncă. Familia nu mai știa de el din 2015, dar și-ar fi dorit să-l îngroape creștinește, cu toate că nu au mai ținut legătură. Din păcate, acest lucru nu va mai fi posobil, din cauza unei situații de-a dreptul uimitoare.


In articol:

Rudele bărbatului aflat la muncă în Anglia au aflat că el a murit abia la câteva săptămâni după trecerea lui în neființă. Ere a plecat peste hotare de zece ani și de aproximativ cinci ani familia nu mai știa nimic de el. S-a stins singur, pe data de 29 iunie, și a fost incinerat două săptămâni mai târziu, pe data de 12 august. Abia după câteva zile, ofițerii din Londra au luat legătura cu cei de la Consulatul României și, câteva zile mai târziu, apropiații românului au aflat cu stupoare ce se întâmplase.

De ce nu a știut familia românului mort în Anglia ce se întâmpla cu el

„Consulatul a luat legătura cu procurorul civil, am înţeles că aşa se numeşte în Anglia, şi au spus că este incinerat pentru că nu i-au găsit familia”, a declarat Elena Pavel, soția bărbatului.

Se pare că motivul pentru care familia românului nu a aflat despre ce se întâmpla cu el este banal și, totuși, revoltător. Polițiștii din Anglia au greșit adresa de e-mail a Consulatului României. În lipsa unui răspuns, ei au incinerat trupul neînsuflețit fără a fi primit în prealabil acordul rudelor victimei.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Familia este revoltată de ce s-a întâmplat, iar soția vrea să dea în judecată statul britanic pentru eroare comisă, mai ales că nici măcare cenușa nu a fost păstrată.

„Nici măcar cenușa care a rezultat în urma incinerării nu mai există. Ea a fost aruncată propriu-zis. Acceptăm și varianta unui mail, dar nu mai acceptăm varianta unui mail trimis greșit”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei.

Soția bărbatului crede că este posibil ca el să fi fost ucis, însă, în lipsa unui cadavru, medicii nu pot decât să se încreadă în rezultatul autopsiei specailiștilor din Anglia, care au stabilit infarctul drept cauză a decesului.

Ministerul Afacerilor Externe a deschis o anchetă în acest caz.

sursa: Observator

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Mariana Rodica Petrariu, asistenta care a făcut o formă gravă de COVID-19, este pe drumul cel bun! Fiica ei e în al nouălea cer: ”Mămica mea își revine! Ați făcut o minune!”

Pâinea neambalată, contaminată cu COVID-19! Cercetătorii lansează un avertisment pentru români

Cea mai bună friptură de pui: pui mănăstiresc. Este pur și simplu delicios. Rețeta lui Radu Anton Roman

Bilanț COVID-19, 25 septembrie: Alte1.629 de cazuri noi de coronavirus. Numărul total a ajuns la 119.683

Vești bune și pentru studenți! Ludovic Orban anunță că a fost alocată o sumă de bani și pentru tablete ce vor fi acordate studenților, pentru a fi prezenți la cursurile online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies