Români agresați de polițiștii greci, după ce au rămas blocați în Insula Samothraki

O turistă blocată în Insula Samothraki a povestit prin ce trec sute de turiști români.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

Situație dramatică în insula Samothraki. Câteva sute de români au ajuns în imposibilitatea de a părăsi insula, după ce niciun feribot nu a mai circulat. O turistă din Prahova a dezvăluit că marți seara un român a fost implicat într-un conflict cu polițiștii.


In articol:

Liliana Maxim Minculescu, din Prahova, se numără, împreună cu soţul său, printre turiştii rămaşi blocaţi de mai multe zile pe insula Samothraki.

Citeste si: Mama Luizei Melencu, mărturisiri cu lacrimi în ochi: „Nu mai am putere”

Citeste si: Revoltător! Femeie de 55 de ani cu probleme psihice, violată în același timp de doi tineri! Ce pedeapsă au primit cei doi

Citeste si: Fetiță de 10 luni, ascunsă într-o mașină la Vama Borș! Unde a fost descoperită copila

Stau la coadă, sunt sute de persoane. Suntem cu moralul la pământ. Sâmbătă dimineaţă a fost ultimul feribot care a preluat doar pasageri. Pentru maşini, ultimul feribot a fost vineri. Ambarcaţiunile sunt defecte. Oamenii de aici spun că există disensiuni între investitor, cel care deţine feriboturile, şi stat. Investitorul vrea ca reparaţiile să le suporte statul.

Pentru astăzi (miercuri- n.r.) au fost anunţate două curse pentru maşini, unul e deja acostat. Prima cursă este la ora 12.00, coada e de sute de maşini. Este agitaţie, iar biletele încă nu au fost puse în vânzare.O să fie îmbuleazeală maximă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Liliana Maxim Minculescu.

fara descriere

foto: adevarul.ro

Niciun feribot nu a plecat în ultimele zile

Femeia este din Câmpina. Luni trebuia să se întoarcă acasă. Însă nu a plecat nici până acum, întrucât nu are cum să ajungă pe partea continentală.

„Noi trebuia să ne întoarcem luni. Sunt alţii care de sâmbătă ar fi trebuit să se întoarcă. Sunt familii cu copii, resursele financiare sunt la pământ. Soluţia a fost găsirea unui camping, dar nu toţi au acceptat pentru că este la 18 kilometri. Noi ne-am prelungit cazarea cu două nopţi la hotel, dar alţii au dormit în maşini, alţii şi-au întins saltelele pe terase. Din partea consulatului de la Atena nu am simţit că suntem ajutaţi”, a precizat prahoveanca.

Incidente cu polițiștii greci

Mai mult, femeia povesteşte că marţi seara s-a produs şi un incident.

A fost un incident aseară (marţi seara- n.r.). Doi români au intrat în secţie să întrebe de situaţia feribotului. Se spune că poliţiştii greci sunt destul de agresivi. Unul dintre români a fost împins să iasă din secţie, iar când s-a întors să-i zică poliţistului să ia mâna de pe el, atunci l-a lovit din greşeală cu cotul. L-au băgat în secţie şi i-au <tras> să-l bage în spital. Din câte am înţeles nu a rămas internat”, a povestit Minculescu.

foto: observatorulph.ro.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate