Români, „arși” la salarii. Primele efecte cauzate de Coronavirus

Marii investitori încep să ia deja măsuri radicale, iar cei afectați sunt muncitorii români.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Români, „arși” la salarii. Primele efecte cauzate de Coronavirus
Români, „arși” la salarii. Primele efecte cauzate de Coronavirus

Efectele Coronavirus. Ce măsuri a luat gigantul Ford

Apar primele măsuri cu efecte în buzunarele românilor după epidemia de Coronavirus. Marii investitori încep să ia măsuri radicale din cauza pandemiei de coronavirus. Iar prima firmă gigant de pe listă este Ford.


In articol:

Citeste si: Băsescu vine cu o informație-bombă. Câte victime a făcut COVID-19 în România?

La Craiova, aproape 6.000 de oameni vor fi trimiși acasă. Asta nu e rău, numai că aceștia vor fi plătiți doar parțial. Uzinele Ford își închid temporar producția, au anunțat reprezentanții constructorului de mașini.

Coronavirusul doboară leul

Și moneda națională are probleme, notează stirile.tvr.ro. Leul s-a devalorizat puternic și fata de euro și față de dolar. Între timp, Guvernul pregătește măsurile pentru reducerea efectelor Covid-19, pe care le vă aproba în sedința de mâine.

Citeste si: Atac în toiul nopții! SUA, țintele trei rachete. Breaking News

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Compania Ford a anunțat că își suspenda activitatea pentru cel puțin câteva săptămâni în toate fabricile din Europa, inclusiv în cea de la Craiova.

Decizia vine chiar cu o zi înaintea ședinței în care executivul urmează să adopte măsuri urgente pentru a reduce efectele negative generate de epidemia de coronavirus în economie. Despre acestea, premierul și miniștrii cabinetului său au discutat și cu președintele Klaus Iohannis într-o videoconferință organizată înaintea consultărilor cu liderii europeni pe tema Covid-19.

Ce are Guvernul pe lista urgențelor

Pe lista urgențelor sunt sprijinirea plății șomajului tehnic pentru angajații care își suspendă temporar activitatea, reducerea interacțiunii directe a cetățenilor cu instituțiile statului, prin extinderea termenului pentru plata impozitelor locale și stimularea capacităților de producție pentru bunurile necesare în această perioada, în primul rând materiale sanitare de protecție și dezinfectanți. Măsurile au fost discutate și cu patronatele și sindicatele.

Citeste si: Bianca l-a acuzat că a snopit-o după ce a invitat-o la Viena! Acum vorbește Bodi: ”Nu ești o jucărie să te bag în valiză! Dacă zici că te-am desfigurat...” EXCLUSIV

Este o perioadă grea și pentru moneda națională. Cursul euro-leu a urcat la un nou nivel istoric. Cotațiile anunțate de BNR au depășit 4 lei și 84 de bani pentru un euro și 4 lei și 38 de bani pentru un dolar.

Între timp, una dintre companiile aeriene low-cost a anunțat că își suspendă zborurile începând din 21 martie, pe țoață durata stării de urgență.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Durere cumplită pentru soția lui Ramon de la Masterchef. Bărbatul a murit lângă ea, la un spital din Germania! ”E sfâșietor! Plângea întruna”

Ce condiții trebuie să respecte vânzătorii din piețe, în contextul epidemiei de coronavirus

Medicul Adina Alberts, gest impresionant pentru românii care au nevoie de îngrijiri medicale

Atac în toiul nopții! SUA, țintele trei rachete. Breaking News

Un român dispărut din data de 3 septembrie a fost găsit la un km de mașina lui! Corpul bărbatului, în descompunere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies