Romani, ati ales bine! Klaus Iohannis are planuri mari pentru tara noastra: "Romania nu-si mai poate permite sa fie in coada Europei"

Actualul presedinte al Romaniei a acordat un interviu amplu pentru debizz.ro in care a dezvaluit o parte din planurile sale pentru viitorul aceste tari. Si tot ce a zis el suna destul de bine.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereDeBizz: Care este pozitia dumneavoastra cu privire la mediul de afaceri, autohton si cu capital strain?

Klaus Iohannis: Mediul de afaceri din Romania inregistreaza inca decalaje majore fata de tarile dezvoltate din Uniunea Europena, in special in privinta a trei factori: protejarea proprietatii, coruptia si plata impozitelor. Din pacate, tara noastra ramane o campioana a birocratiei si, cata vreme nu reducem serios plimbatul pe la ghisee, Romania nu poate creste atractivitatea mediului de afaceri.  Pentru sustinerea mediului de afaceri, PNL a propus deja o serie de stimulente fiscale in plan investitional, dar si masuri legislative menite sa sustina competitivitatea afacerilor in Romania. Trebuie sa miscam lucrurile, Romania nu-si mai poate permite sa fie in coada Europei.

DeBizz: De ce v-ati hotarat sa lasati administratia locala – unde ati facut o buna impresie si o cariera pe mai multe mandate – si sa acceptati confruntarile politice aferente unei curse pentru presedintie?

Klaus Iohannis: Tocmai increderea ca pot aplica un model de succes, cum este Sibiul, pentru intreaga tara este principalul factor care m-a determinat sa intru in competitia pentru Cotroceni. Eu am demonstrat prin fapte ca pot schimba lucrurile in bine, intai in Sibiu, iar din noiembrie sunt pregatit sa fac acest lucru in toata Romania.

Am capacitatea de a le reda cetatenilor speranta ca se poate.  Sunt convins ca România poate mai mult, ca in Romania se poate trai mai bine. Si cand spun aceste lucruri ma bazez pe un proiect de tara articulat, care este programul politic pe care il voi propune romanilor. Eu nu le cer cetatenilor sa imi dea votul lor in baza unor promisiuni goale de continut, ci în baza unei viziuni pentru un deceniu de prosperitate si stat de drept. Vin in fata romanilor cu un nou model de politica pentru institutia preziden?iala, acela al respectului, competentei si rezultatelor.

Dupa un sfert de veac de la Revolutie, consider ca a venit timpul unui nou inceput pentru Romania. Sunt de parere ca presedintele tarii trebuie sa fie un reper, iar tara noastra are nevoie mai mult ca oricand ca cel care va fi ales presedinte in aceasta toamna sa aiba aceasta calitate.

Cartea mea de vizita este binecunoscuta romanilor, de 14 ani de zile numele meu este asociat cu numele Sibiului. Sunt mandru ca oamenii ma stiu nu doar pentru ca sunt o figura publica, ci pentru ceea ce am reusit sa fac, pentru cresterea pe care, impreuna cu sibienii, am adus-o orasului nostru.

Citeste tot interviul pe debizz.ro!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate