Romania, 2016. Batrana aceasta are 85 de ani si pentru prima data in viata ei a aprins un BEC in coliba ei VIDEO

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, tanti Salvina Stanc, de 85 de ani, a aprins pentru prima oară in viata ei un bec în casa. Daca pentru multi, curentul electric este la ordinea zilei, pentru ea e un lux. Femeia isi duce traiul sarac fara lumina, televizor sau masina de spalat. Pana acum 3 zile.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

Cativa barbati care o mai ajuta sa isi duca traiul sarac au montat în curtea femeii ceva nemaivăzut: un panou fotovoltaic. Cămăruţa în care locuieşte tanti Salvina are vreo 6 metri pătraţi. După şase ore, eroii civilizatori de la Brad au învăţat-o pe tanti Salvina să apese pe buton ca să vină lumina în casă.(Mamaita din imagini a implinit 107 ani! A suflat cat au tinut-o puterile in lumanarile de pe tort, iar apoi si-a facut cruce! Care e secretul ei? "Mananc cand trebuie, nu iau pastile. Dumnezeu e doctorul meu")

"Tulai,

ce vede becu' aiesta! No, da' câţi ani îmi dai? Am destui, Doamne-ţi mulţam! Optzăci şi patru! Aice' m-o făcut mama, în Mogoş, în februarie, când era mai frig. Aice', în casa asta, o murit soră-me'. Io n-am avut soţ, ba, să nu mint, am avut unu', am fost la Crăciunel măritată. Da' n-am trăit cu el numa şepte ai, c-o murit! O fost beutor tare! S-o aprins jinarsu'n el. S-o dus sara la făgădău (cârciumă – n.r.) şi gata.

Tata o trăit 80 de ai. Ei, aşa tată bun am avut io! Ăla nu suduia în viaţa lui! Că tăt îi zic şi la frate-mio – «Doamne, mă, Iosife, de ce sudui tu?» Când o murit tata, el avea numa' doi ai, apăi nu l-o cunoscut!

Nu mă poci uita la televizor, că mă doare ochii.
La radio mai ascult, acolo spune multe, da' acuma nu mere, că am gătat bateriile. Trăbă şase! Şi spunea şi Vocea Americii, şi Europa Liberă. Îi demult de atunci, de când trăia Ceuşescu",
râde tanti Salvina.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro

Afla toata povestea ei aici !

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Veste bună în Capitală! Se deschid restaurantele și cafenelele! Ce reguli au impus autoritățile

O parte din căutătorii lui Sebastian s-au retras! Ce au găsit anchetatorii până acum

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Sâmbătă 23 Ianuarie 2021: Gemenii încep un proiect de pe urma căruia vor avea multe de câștigat

RAED ARAFAT a spus-o clar: Lumea trebuie să înțeleagă. Când vom scăpa de restricții?

Vedeta Kanal D care are trei copii cu trei femei diferite. Toată lumea îl credea familist convins. Nimeni nu a știut până acum

În timp ce Biden jura, Trump vindea 50 de avioane F-35

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies