România a devenit studiu de caz. Organizația Mondială a Sănătății, semnal de alarmă pentru autorități

Organizația Mondială a Sănătății, verdict dur pentru țara noastră! Când va fi atins obiectivul României, în ceea ce privește imunizarea împotriva infecției cu SARS-COV-2!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Situație critică în țara noastră! Organizația Mondială a Sănătății a trimis un expert în România, pentru a găsi soluții cu privire la prevenirea numărului extrem de mare de infectări cu COVID-19.  Conform specialiștilor străini, țara noastră va ajunge, în cazul în care se menține ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și strategiile de imunizare în vigoare, în șapte luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală

și în 31 de luni la o acoperire de 70%.

Citeste si: Rata de infectare cu COVID-19 în Capitală, un nou record negativ! Incidența se apropie de 16 la mia de locuitori

Autoritățile române au transmis faptul că 92% din decese sunt persoane nevaccinate. De precizat este că cele mai multe dintre aceste decese sunt persoane cu boli, dar și tineri, copii. Obiectivul țării noastre este de a imuniza două milioane de persoane (prima doză) până la sfârșitul acestui an (45% din populația țării) și 70% din populație până în primul trimestru al anului 2022.

Modelarea OMS arată că, dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%.

Pe de altă parte, nivelul de vaccinare cu schema completă este mare în România, indicând faptul că persoanele care încep vaccinarea fac dozele necesare. Este necesar să ne asigurăm că și restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci și recomandă populației vaccinarea împotriva Covid-19”, se arată în urma consultărilor OMS.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Lucian Bode, avertizare pentru cei care falsifică testele și certificatele COVID-19: ”Vor face pușcărie”

OMS a constatat că în ultimele trei săptămâni a existat o creștere în imunizarea împotriva coronavirusului, mai ales în rândul persoanelor sub 50 de ani: „ Este important ca România să se concentreze pe furnizarea vaccinurilor care salvează vieți celor care prezintă cel mai mare risc de deces și forme grave ale bolii, cum ar fi vârstnicii, persoanele cu boli cronice și alte categorii la risc (persoanele gravide, personalul

care activează în domenii esențiale). Studiile sociologice comportamentale și cercetările formative privind factorii determinanți și barierele ce țin de atitudinea cadrelor medicale față de vaccinare, arată că, în timp, intenția populației de a se vaccina a crescut în România”.

Coronavirus România

Coronavirus România

[Sursa foto: PixaBay]

În ultimele două săptămâni, peste 4000 de români au murit din cauza COVID-19

În ultimele 14 zile, 4000 de persoane au murit din cauza infecției cu SARS-COV-2, iar aproape 200 de mii de români au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Dintre cei decedați, mai puţin de 9% erau vaccinaţi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a constatat faptul că, în ritmul actual de vaccinare, România va ajunge în 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% și abia în 2024 la 70% de români imunizaţi.

Coronavirus România

Coronavirus România

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Realitatea din spitalele COVID! O asistentă se odihnește într-o cutie pentru că nu mai există paturi libere

Lucian Bode, avertizare pentru cei care falsifică testele și certificatele COVID-19: ”Vor face pușcărie”

Gabriela Cristea a vorbit despre starea ei de sănătate, după ce a fost infectată cu COVID-19. Prezentatoarea TV, primele imagini direct din izolare

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER! Lovitură totală pentru cei vaccinați cu ambele doze. Au anunțat acum

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

E descoperirea momentului. O plantă otrăvitoare, leacul pentru COVID-19. Rezultatele din laborator sunt promițătoare

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies