România ar putea intra în stare de alertă după 15 mai. Ce obligații vor avea cetățenii

Este încă incert ce se va întâmpla în România după data de 15 mai. Șeful statului a anunțat că se ia în calcul instaurarea stării de alertă.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

România ar putea intra în stare de alertă după 15 mai

Instituirea stării de alertă în România, după data de 15 mai, este una dintre variantele luate în considerare de către autorități.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că se ia considerare: prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major şi varianta în care nu va mai fi necesară vreo formă specială de restricţie.

Citeste si: Povestea emoționantă a bătrânului din Iași care a inventat salutul anti-coronavirus: „Am considerat eu că așa e mai bine să mă exprim!”

Citeste si: Un celebru actor român e fericit cu izolarea la domiciliu! Marius Manole spune că ar sta un an în casă: „Nu mi-e dor deloc să văd oameni!”

Citeste si: Ramona de la Puterea dragostei, înregistrată în baie: "Am stat cu el și avea mereu telefonul la ureche"

Și președintele Klaus Iohannis a anunțat în timpul coferinșei de presă, marți, că starea de alteră este o alternativă favorabilă.

„Această decizie o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare când avem noi date despre mersul epidemiei. Însă pot să vă spun, poate cu titlul de premieră, că legislaţia secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgenţă, este aproape finalizată”, a completat șeful statului.

Ce înseamnă starea de alertă?

Dacă în România va fi instaurată starea de alertă înseamnă că nu vor mai exista ordonanțe militare și amenzi.

„Starea de alertă este mai simplă, mai mică decât starea de urgență. Starea de urgență este la nivelul ministrului de Interne, decretată de președinte. Starea de alertă este declarată de Comitetul pentru situații de urgență, cu aprobarea premierului”, a explicat Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, la Digi24.

Starea de alertă se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgentă. (Citeste si: Marcel Ciolacu, acuzaţii dure: "Am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României")

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate