LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

România, în fața unui pericol uriaș. Tensiuni uriașe la graniță. News Alert

Uniunea Europeană a declanșat alerta după ce Turcia a decis să deschidă poarta către Europa valului de refugiați din Siria

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

La granița UE cu Turcia se duce o luptă uriașă pentru gestionarea situației refugiaților și a riscului pe care îl reprezintă următorul val care, se pare, se va îndrepta către Europa. 

Citeste si: Cluj-Napoca: un polițist a fost prins în timp ce FURA dintr-un magazin

Anunțul Turciei, care a dezvăluit că intenționează să le dea drumul refugiaților către Europa, vine în pofida înțelegerii pe care Uniunea Europeană a făcut-o cu Turcia în urmă cu patru ani. În acordul dintre cele două părți s-a precizat la momentul respectiv că Uniunea Europeană oferă ajutor financiar Turciei în schimbul reținerii imigranților la granițele cu Turcia. 

Citeste si: Mihaela Rădulescu a început o campanie pe Instagram! „Să învățăm o dată pentru totdeauna cum se stă civilizat...”

Numărul estimat oficial al refugiaților este de 4 milioane

Supărați că UE nu a sprijinit acțiunile în cadrul ofensivei declanșate de Turcia în Siria, împotriva lui Assad, turcii au decis să apeleze la cea mai dură măsură pentru întregul continent. În acest moment, la Ankara, se află înaltul reprezentant al Uniunii Europene, iar mâine este așteptată întîlnirea miniștrilor de externe. Totul după ce la granița cu Grecia au încercat să treacă granița peste 13.000 de migranți. Numărul total estimat al refugiaților este de patru milioane, iar România este una dintre țările vizate de traseul migranților. 

Citeste si: 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. Este pregătită România pentru o astfel de catastrofă?

Liderii Uniunii Europene au vizitat regiunea Evros, din Grecia, care se află la graniță cu Turcia. Delegația a fost formată din Ursula von der Leyen, David Sassoli și Charles Michel. „Situația la frontierele europene nu este una care trebuie gestionată doar de Grecia, este răspunderea Europei în ansamblu. O vom gestiona în ordine, cu solidaritate și fermitate”, a declarat Ursula von der Leyen. 

Grecia primește ajutor de 700 milioane euro

Oficialul european a anunțat că Grecia va beneficia de 700 milioane de euro pentru a face față consolidării granițelor. Administrația de la Atena consideră că se confruntă cu un pericol apocaliptic, iar securitatea națională se află în fața unui dezastru de proporții. O primă măsură urgentă luată la Atena a fost ca toți migranții să nu primească azil și să fie arestați, judecați și aspru pedepsiți. Cei care vor ajunge în  Grecia vor primi 4 ani de închisoare și 10.000 euro amendă.

Citeste si: Cum sa adormi mai usor cand ai crampe menstruale: 5 trucuri de la ginecologi

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate