România nu intră în Schengen. Austria și Olanda au votat împotriva aderării țării noaste

Spațiul Schengen nu se va extinde în România și Bulgaria

Autor: Sabrina Saghin

In articol:

România așteaptă de 11 ani aderarea în spațiul Schengen, însă din nefericire, nici de această dată nu am avut unde verde. Deși am avut sprijin din partea a 26 de țări, Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în consiliul JAI, fiind nevoie de unanimitate pentru a adera.

Olanda i s-a alăturat, deoarece se opune aderării Ungariei, iar votul a fost același atât pentru România, cât și pentru Ungaria. Croația, pe de altă parte, a reușit aderarea în Schengen.

Comisar european, reacție după votul Schengen

Citește și: Ce înseamnă pentru România aderarea la Spațiul Schengen și care ar fi schimbările din țara noastră! Cum ar arăta noile reguli de trecere a Frontierei

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a declarat că este foarte dezamăgit de votul din Consiliul JAI, prin care cererea României și a Ungariei de a intra în spațiul Schengen. De asemenea, și ministrul ceh, Vit Rakusan, a spus că România și Ungaria merită să intre în Schengen.

Croația a făcut totul pentru a fi în Schengen și suntem siguri că acest mesaj este pozitiv pentru cetățenii europeni.

Din punctul meu de vedere, și România și Bulgaria sunt gata să fie membre ale Schengen și le mulțumesc acestor două țări pentru toată munca lor, pentru tot ce au făcut în ultimul an, în ultimele luni și sunt convins că vremea lor va veni în curând”, a spus Rakusan, a cărui țară deține președinția UE.

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Am un mesaj pentru cetățenii români și bulgari: meritați să fiți primiți în Schengen, să aveți acces în zona de liberă circulație. Aveți susținere din partea a aproape toate țările membre. Sunt dezamăgită și cred că împart dezamăgirea cu cetățenii României și Bulgariei”, a declarat comisarul european Ylva Johansson.

Nici Kelemen Hunor, președintele unui partid politic, nu este mulțumit de decizia ca România să nu adere în spațiul Schengen. Mai mult decât atât, a spus că este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român.

Astăzi, Consiliul miniștrilor europeni de Justiție și Afaceri Interne (JAI) a respins aderarea României la spațiul Schengen. Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil. Da, este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român, împotriva tuturor comunităților din România, împotriva bunului simț, împotriva legilor care guvernează libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene. România, de 11 ani, îndeplinește toate criteriile de aderare la spațiul Schengen, are susținerea tuturor statelor membre iar Austria, prin această decizie ipocrită, arată încă o dată că regulile și valorile comune pot fi încălcate în picioare. România va continua să lupte pentru acest drept, trebuie să facă acest lucru demn, curajos, fără niciun compromis și fără a ceda la șantajul mizerabil din partea Austriei. În aceste vremuri grele și complicate trebuie întărită solidaritatea europeană și nu excluderea. Nu numai România are nevoie de această solidaritate, ci întreaga Uniune Europeană”, a transmis liderul UDMR joi, 8 Decembrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Blaga a dezvăluit adevăratele motive pentru care Austria a refuzat aderarea României în Schengen

Citește și: Comisia Europeană susține că România este pregătită să intre în Schengen! Când urmează să fie luată o decizie în acest sens?

Vasile Blaga, europarlamentar, a declarat că refuzul Austriei de a accepta România și Bulgaria în Spațiul Schengen va crea frustrare în cele două țări, sugerând că ministrul de interne și cancelarul austriac fac jocurile Rusiei.

Dacă cineva iese în câștig din această poziție a lor, iese Putin”, a declarat acesta.

Marcel Ciolacu, liderul unui partid politic, a declarat că votul dat de Austria, împotriva intrării României în spațiul Schengen reprezintă un cadou pentru Vladimir Putin.

„Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană. Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb- intereselor Rusiei”, a transmis Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Facebook]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Comisia Europeană susține că România este pregătită să intre în Schengen! Când urmează să fie luată o decizie în acest sens?

Mircea Badea a incercat sa se ia pe Facebook de Simona Halep, dar s-a facut de ras grav! Uite ce eroare uriasa a facut!

"Schengen" a virusat utilizatorii Facebook din Romania! VEZI cum sunt afectate "victimele"

Cine este Vlad Popescu, candidatul la Primăria Sectorului 5. Politicianul i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare. Vezi care este motivul

MOARTEA LUI PUTIN! Este cutremur total chiar la MOSCOVA

Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des

Cele mai mari mistere ale Titanicului. Cinci întrebări cheie la care nimeni nu a găsit un răspuns

"Schengen" a virusat utilizatorii Facebook din Romania! VEZI cum sunt afectate "victimele"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies