România nu scapă de inundații! E cod portocaliu! Care sunt zonele vizate și până când e valabilă avertizarea

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis astăzi o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din Botoșani și Iași.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Avertizarea e valabilă până în această seară, la ora 20.00, în bazinul hidrografic Miletin – sector aval S.H. Nicolae Bălcescu (afluent al Jijiei) de pe raza celor două judeţe.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi propagării viiturii formate în amonte, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râul Miletin – sector aval S.H. Nicolae Bălcescu (afluent al Jijiei) din judeţele Botoşani şi Iaşi. 

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA actualizează prognoza hidrologică. 

Ploi, vijelii și căderi de grindină în aproape toată țara până vineri noapte!

Meteorologii au anunțat instabilitate atmosferică, ploi însemnate, vijelii și căderi de grindină, până vineri noaptea.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în aproape toată țara este instabilitate atmosferică. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Meteorologii arată că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor, mai arată meteorologii.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta până vineri noaptea, la ora 23.00.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate