România poate ajunge în situația Italiei. „Pentru țara noastră va fi un dezastru”

România este una dintre țările cel mai puțin afectate de noul coronavirus care face ravagii în lume. Cu toate astea, numărul îmbolnăvirilor crește de la o zi la alta, iar odată cu asta crește și panica în rândul populației.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

România poate ajunge în situația Italiei. „Pentru țara noastră va fi un dezastru”
om cu mască

Medic: „România nu are capacitatea necesară pentru a face față”

Un medic român care lucrează de ani de zile în Verona explică ce trebuie să facă țara noastră pentru a nu ajunge în situația critică în care se află Italia și Spania la momentul actual. Florin Puflea este medic specialist în anestezie și terapie intensive la un spital din Verona.


In articol:

Aflat în prima linie a luptei împotriva inamicului numărul unu al întregii omeniri, medicul avertizează că, în cazul în care România ajunge în situația Italiei, va fi dezastru.

„În acest moment al pandemiei, prevenţia este fundamentală. Nu trebuie să ajungem să tratăm pacienţii în spital. Nu trebuie să răspândim virusul.

Este foarte important ca oamenii să stea în izolare, să se spele foarte des pe mâini. Pentru că în momentul în care se va ajunge să se răspândească virusul cum s-a răspândit în Italia sau Spania, pentru România va fi un dezastru. Ţara nu are capacitatea, nici din punct de vedere calitativ, şi nici cantitativ, să facă faţă unor astfel de cifre. Nu există personalul necesar. Nu poţi să ai şapte paturi şi un singur ventilator. Aia nu e terapie intensivă.

Până și un fular este bun pentru a ne acoperi fața

Este important să purtăm mască întotdeauna. Mulți se panichează că nu găsesc aceste măşti chirurgicale. Nu este neapărat. Orice, până şi un fular este bun pentru a ne acoperi faţa atunci când ieşim din casă, pentru că în aceste momente nu suntem totuşi la fel de expuşi ca personalul medical care intră în contact cu pacienţii. Sunt două componente majore ce determină riscul de infecţie: timpul, cât stai cu/lângă persoane infectată, şi distanţa.

Citeste si: Cristian de la Războinici a părăsit Survivor România! S-a lăsat cu hohote de plâns: „De un singur lucru mi-a fost frică, să nu fiu înjunghiat pe la spate”

Citeste si: O celebră actriță a pozat complet dezbrăcată. Imaginile necenzurate au ajuns pe Internet

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Ies scântei între Oana Radu și Bianca Rus în această seară, la ”Bravo, ai stil! Celebrities” ”Sper că aceste acuzații să le poți susține în instanță!”

S-a vorbi desprea acea distanţă de 1,5-2 m faţă de altă persoană pentru a fi la depărtare de acele picături pe care le elimină o persoană şi prin care se transmite virusul. Într-un recent articol se vorbeşte şi despre „un mic nor” de picături microscopice ce rămân un pic în aer.

Este demonstrat ştiinţific că dacă amândouă persoanele îşi ţin masca, probabilitatea de a se infecta este foarte mică. Scade enorm. Pentru că atunci când tuşim, sau când vorbim pur şi simplu, şi avem gura şi nasul acoperite, tot aerul expirat, toată saliva, toate acele picături rămân în acea mască. De asta este foarte important.

E o măsură pe care o poate face oricine. Nu îţi trebuie o mască profesională cum avem noi în spital”, a mai spus acesta.

România încă mai poate să găsească soluții

Florin Puflea susţine că țara noastră încă are timp să caute soluții, până nu va fi din ce în ce mai rău.

România încă mai poate să găsească soluţii, avem încă un număr mic de persoane infectate. Există problema că se testează încă foarte puţin. Aici în Italia, unde avem 100.000 de cazuri confirmate, profesorii de la Universitatea din Padova vorbesc de un număr real de 3-4 ori mai mare.

Dacă oamenii înţeleg să se izoleze, dacă sistemul medical se organizează să facă faţă crizei, în sensul în care lipsurile sunt făcute publice, societatea şi firmele se vor putea organiza să vină cu soluţii. Cooperarea la nivelul societăţii trebuie să treacă dincolo de diviziunile politice. Avem nevoie de soluţiile care vin de la specialiştii în domeniu şi nu de decizii ce au în spate calcule politice.

România poate ajunge în situația Italiei. „Pentru țara noastră va fi un dezastru”
Covid-19

Trebuie să se vorbească clar şi deschis despre problemele existente, că medicii nu au materiale de protecţie, medicamente. Aceste lucruri nu trebuie ascunse. În Italia au venit şi au spus clar ce lipsuri există, au spus avem nevoie de atâtea măşti, de atâtea combinezoane, de atâtea ventilatoare, ajutaţi-ne. E important ca oamenii din sistem, funcţionarii publici, fie că vorbim de spitale, DSP-uri să nu ascundă informaţii, să nu se întâmple cum a fost la Colectiv, cu „avem de toate”.

Dacă iară facem lucrurile pe ascuns, să ştiţi că acest virus se va răspândi la toată lumea, nu doar la cei mai amărâţi. Cum am văzut, cei aflaţi la putere nu sunt deloc feriţi. Din păcate, la noi politicianul e un fel de Dumnezeu pe pământ. Chiar dacă sunt oameni care nu au studii de specialitate în chestia asta îşi dau cu părerea şi ridică vocea împotriva experţilor. Politica a ajuns să ne calce în picioare, şi noi acceptăm chestia asta”, a mai declarat medicul, potrivit Adevărul.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cutremurător! Ce se întâmplă în aceste momente cu medicii de la Spitalul Clinic de Boli infecțioase din Iași după decesele de coronavirus! Au cerut să stea la cămin, departe de...

Dezvăluiri șocante despre Sergiu, tăticul călăreț, care a impresionat o întreagă Românie! ”Are trei clase!”

Karina, decizie șoc la întoarcerea în țară în privința lui Andrei de la Survivor România! Războinica a spus TOT, cu lacrimi în ochi! ”Mă mut la el”

Încă un actor a fost răpus de coronavirus. Era cunoscut pentru rolul din Star Wars

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies