România s-a cutremurat a doua oară astăzi! Ce magnitudine a avut seismul

Un nou cutremur s-a produs, vineri, în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Seismul a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 13.53, la adâncimea de 69 de kilometri.  

Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului au fost Odobești(34km), Panciu(39km), Focșani(47km), Onești(48km), Râmnicu Sărat(50km).

Un nou cutremur în Vrancea în această dimineață

Un cutremur tot de 2,7 grade a avut loc și vineri dimineață în zona Vrancea.

Cutremurul a fost înregistrat la ora 01:37, conform Institutul Național pentru Fizica Pământului. Seismul de aproape 3 grade pe scara Richter se înscrie în seria cutremurelor obișnuite din zona seismică Vrancea, transmit experții.

Potrivit Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, mișcarea tectonică a avut loc la o adâncime de 122 de kilometri. Pământul s-a mișcat aproape de orașele Nehoiu, aflat la 10 kilometri de epicentru, Vălenii de Munte – 29 kilometri, Întorsursa Buzăului – 34 de kilometri, Slănic – 34 de kilometri și Urlați, 41 kilometri.

Pe 24 iulie, a avut loc un nou seism, de data aceasta la 148 de kilometri adâncime. Deși cea mai intensă activitate seismică este în zona Vrancea - Buzău, cutremure se pot produce și în Brașov, Banat, Marea Neagră sau chiar în vestul Transilvaniei.

Pe lângă aceasta, există câteva zone de surse seismice superficiale, de importanţă locală pentru hazardul seismic: zonele Est – vrânceană, Făgăraş – Câmpulung, Danubiană, Banat, Crişana – Maramureş, depresiunea Bârlad, depresiunea Predobrogeană, falia Intramoesică, depresiunea Transilvaniei”, scrie pe infp.ro.

Cea mai puternică activitate seismică pe teritoriul României se concentrează la adâncimi intermediare (60 – 200 km), într-un corp litosferic mai rece, în coborâre gravitaţională, orientat aproape vertical. Activitate ridicată a fost observată în două domenii de adâncime – între 80 şi100 km, şi respectiv între 120 şi 160 km”, explică fizicienii de la INFP.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate