România se află pe o nouă listă roșie: iată ce tară obligă românii să stea 2 săptămâni în carantină

Belgia a trecut mai nou România pe lista țărilor roșii. Iată ce trebuie să facă românii ce vor intra în țară.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta


In articol:

Steagul României
Steagul României

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că România a fost inclusă pe lista țărilor roșii. Astfel, toți românii care vor intra Belgia vor fi obligați să intre în autoizolare şi să facă un test PCR pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus. 

"În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după sosirea în această ţară", a transmis, miercuri seară, MAE, citat de news.ro.

Citeste si: COVID-19. Vaccinarea, obigatorie! Manevra perversă prin care acest lucru ne este impus - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Astfel, din orice zonă a României, cetățenii care sosesc în Belgia trebuie să fie facă un test COVID-19 și să se autoizoleze, conform informațiilor comunicate de oficialii Belgieni.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării şi testarea pentru COVID-19 intră în competenţa autorităţilor regionale.

Citeste si: Cine sunt lăutarii care n-au mai ținut cont de pandemie și au acceptat să cânte la fiecare ocazie

Citeste si: Doi agenţi de politie, reţinuţi pentru că ar fi primit mită sub formă de produse alimentare de la un restaurant pentru a-i proteja în trafic anumiți șoferi

Citeste si: Bilanț Covid-19, 27 august. Un nou record de infectări în ultimele 24 de ore

Totodată, MAE reaminteşte că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autorităţile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.

Numerele la care pot apela româniiîn caul în care necesită asistență consulară

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854, conform news.ro.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Zilnic Marți 24 Noiembrie 2020: Taurii intră în posesia unui secret, Leii sunt trădați

Aceste pensii vor fi desființate imediat. Decizia se va lua de urgență

Este oficial! Bani în plus pentru pensionari din 2021! Cu cât vor mai crește pensiile și anul viitor. Anunțul Guvernului

Ce otravă i-a omorât pe micuții din Iași. Este vorba despre un pesticid extrem de periculos. Cum s-a produs, de fapt, decesul?

Ramona Gabor, testă de 3 ori pentru COVID-19, în mai puțin de 48 de ore! Prin ce a trecut sora Monicăi Gabor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies