România și-a pierdut una dintre valorile contemporane. Vintilă Mihăilescu a murit în anonimat

Renumitul antropolog Vintilă Mihăilescu a murit după o luptă lungă și epuizantă cu boala. Suferea de leucemie.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

România a pierdut un erou. A murit  Vintilă Mihăilescu


In articol:

Renumitul antropolog Vintilă Mihăilescu a fost internat anul trecut la spitalul Besançon din Franța. Diagnosticat cu leucemie, profesorul a fost supus unui transplant de celule stem.

Familia sa a reușit să strângă peste 200.000 de euro necesari intervenției, cu ajutorul oamenilor inimoși care s-au implicat în campania umanitară.

Vintilă și Preda Mihăilescu, doi frați de succes

Omul de știință era fratele lui Preda Mihailescu, un matematician român care a creat demonstrația conjecturii lui Catalan, o formulă matematică - singura soluție în mulțimea numelerelor naturale a ecuației.

România și-a pierdut una dintre valorile contemporane. Vintilă Mihăilescu a murit în anonimat

Citeste si: Interviu marca STIRILEKANAD.ro! Primele declarații ale medicului care îi vindecă la Timișoara pe românii bolnavi de coronavirus! Virgil Musta, avertisment teribil: ”Situația se va înrăutăți în curând și în România, din păcate”

Citeste si: Cum va fi înmormântat primul pacient mort de Coronavirus din România

Citeste si: Crimă teribilă în București. Clanul Iordan, implicat în vestea momentului

Citeste si: Gest revoltător făcut de un preot din Brăila la împărtășania enoriașilor VIDEO

Citeste si: Interlopul venit de la Milano care a refuzat autoizolarea, în fața căruia au stat drepți cinci polițiști, îl critică pe Klaus Iohannis: „Toți președinții statelor UE oferă bani populației și al nostru ne urează multă sănătate”

Vintilă Mihăilescu (1951-2020).

"După o luptă lungă și epuizantă cu boala (despre care a și scris, cum altfel, o carte), antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viață.

Este o pierdere uriașă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâte ori s-o cunoaștem și s-o înțelegem mai bine, mai atent, mai nuanțat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu și o unealtă mult mai întrebuințată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriașă, pe care ne-a împărtășit-o tuturor cu generozitate, și pentru care îi suntem foarte recunoscători.

Drum bun, domn' profesor!"

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate