România, ținta unui atac terorist? Ce a făcut un simpatizant ISIS

Un sirian care recruta români dispuși să lupte pentru ISIS vrea să se întoarcă în România.

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

Serviciul Român de informații a fost alertat că un cetățean de origine siriană vrea să se întoarcă în România. Bărbatul a fost expulzat de la noi din țară în anul 2017, după ce s-a aflat că recruta tineri români dispuși să lupte pentru ISIS. Acum, el a deschis un proces prin care cere autorităților române să-l lase să vină înapoi.

Dosarul lui Mahmoud Bascho a fost înregistrat la Curtea de Apel București. Magistrații au declinat cauza Curții Supreme.

„Admite excepţia necompeteneţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție va lua o decizie în acest sens iar, dacă va fi favorabilă, sirianul Mahmoud Bascho s-ar putea întoarce în România alături de soția lui, Nina Rosebrock.

Citeste si: Abi Talent l-a sunat pe Mircea Badea! Ce i-a spus la telefon prezentatorului de televiziune l-a lăsat și pe el fără cuvinte

Citeste si: De ce s-au despărțit, de fapt, Andreea Antonescu și Ștefan Manolache! „Dintr-odată mi-a zis că a sunat-o Traian, fostul ei soț”

Ce decizie luaseră magistrații acum doi ani

În 2017, Mahmoud Bascho și soția lui au fost declarați indezirabili.

„Admite sesizarea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Declară ca indezirabili pe teritoriul României, pentru o perioadă de 10 ani, pe pârâţii Mahmoud Bascho şi Nina Rosebrock. Dispune ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată. Executorie. Hotărârea se comunică Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâţilor şi Inspectoratului General pentru Imigrări. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, au decis magistraţii.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate