România trece pe lista verde a Marii Britanii. Măsura intră în vigoare din 8 august

Marea Britanie a trecut România pe lista verde!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

România intră pe lista verde a Marii Britanii, începând cu 8 august 2021, alături de Austria, Germania, Letonia, Norvegia, Slovacia și Slovenia, au anunțat autoritățile din Regatul Unit.

România, pe lista verde a Marii Britanii

Noile modificări vor intra în vigoare începând cu data de 8 august, de la ora 04.00. Țările menționate „au demonstrat că prezintă un risc scăzut pentru sănătatea publică din Regatul Unit”, explică oficialii din Londra. Așadar, călătorii care vin din România, Austria, Germania, Letonia, Norvegia, Slovacia și Slovenia în Marea Britanie nu mai intră în carantină. 

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! Franța a intrat în zona roșie

România, pe lista verde a Marii Britanii

Guvernul britanic va actualiza lista țărilor cu risc epidemiologic în funcție de evoluția pandemiei. „Ne-am angajat să deschidem călătoriile internaționale în siguranță, profitând de avantajele pe care le-am obținut prin intermediul programului nostru de vaccinare de succes, ajutând la conectarea familiilor, prietenilor și afacerilor din întreaga lume”, a declarat secretarul britanic pentru transporturi, Grant Shapps.

Cerințele pentru românii care merg în Regatul Unit

Călătorii care merg din zona verde spre teritoriul britanic trebuie să respecte o serie de reguli chiar dacă sunt vaccinați împotriva Covid-19. Așadar, înainte de a pleca spre Regatul Unit, aceștia trebuie să facă un test de Covid-19, de care sunt scutiți doar copii cu vârste de maxim 10 ani. De asemenea, călătorii trebuie să se programeze și să plătească un test Covid-19, ce trebuie făcut cel mult în a doua zi de după sosirea în Anglia, și nu în ultimul rând să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

La sosirea în Anglia, românii trebuie să facă un test Covid-19 după sosire sau cel târziu până a doua zi. Copiii cu vârste de cel mult 4 ani nu trebuie să-l facă.

Dacă rezultatul este pozitiv, călătorii intră în carantină. De asemenea, cei sosiți trebuie să se carantineze dacă sistemul de urmărire a cazurilor de coronavirus NHS Test & Trace îi informează că au călătorit în Anglia cu cineva testat pozitiv la coronavirus.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății cere amânarea celei de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Motivul este siguranța întregii populații a globului

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în Marea Britanie este implementat un sistem de măsuri pentru persoanele care sosesc din străinătate. Aceste măsuri sunt aplicate în mod individual în funcție de rata de infectare a statului de proveniență a călătorului. Așadar, țările vor fi încadrate într-una din cele 3 liste: roșie, portocalie și verde, în raport cu gradul de infectare.

Lista verde

La sosirea în Marea Britanie, călătorul trebuie să prezinte: 1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, 2) formularul passenger locator form, 3) codul de rezervare a unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care va fi efectuat în ziua a 2-a de la sosirea în Marea Britanie. Nu este necesară efectuarea măsurii de izolare la domiciliu.

Lista portocalie

La sosirea în Marea Britanie, călătorul trebuie să prezente: 1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, 2) formularul passenger locator form, 3) codul de rezervare a două teste (ziua a doua și ziua a opta) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada efectuării măsurii de autoizolare. Este obligatorie efectuarea măsurii de autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile. Opțional, persoanele care sosesc dintr-un stat inclus în această categorie pot rezerva și un test (Test to Release) pentru a reduce perioada autoizolării la domiciliu.

Valul patru amenință o nouă carantină națională în România? Răspunsul lui Raed Arafat

Lista roșie

La sosirea în Marea Britanie, călătorii dintr-un stat inclus pe această listă vor fi supuși măsurii de carantină instituționalizată pentru o perioadă de 10 zile într-o unitate hotelieră special desemnată acestui scop. De asemenea, persoana trebuie să prezente: 1) un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, 2) formularul passenger locator form, 3) codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada carantinării/autoizolării, 4) codul de rezervare a hotelului pentru carantina instituționalizată. În această situație, persoanele nu mai au posibilitatea de a finaliza măsura carantinei începând cu a 5-a zi ca urmare a efectuării unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (Test to Release Scheme), al cărui rezultat să fie negativ.

 

SURSE: MAE, gov.uk

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Electric Castle 2021. Care e programul complet al festivalului EC_Special de la Cluj 

Turiștii din Vama Veche, vaccinați de Valeriu Gheorghiță! Unde se va afla președintele CNCAV

Dacian Cioloș, despre o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis: „USR PLUS nu a adus acest subiect pe agenda publică”

Începând cu noaptea aceasta, 6 zodii vor avea parte de succes pe planul sentimental și pe cel profesional

Anunț uluitor despre vaccin! Ce efect are asupra creierului

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc. FOTO

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies