România, zguduită de două cutremure azi-noapte

România a fost zguduită de două cutremure în doar câteva ore.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

Două cutremure au zguduit România în această dimineață. Un seism cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs luni spre marți noaptea în județul Vrancea, la adâncimea de 70 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs marți, la ora 00:05:01, ora României, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Citeste si: Avocatul familiei Melencu, dezvăluiri despre oasele găsite în pădure: „Corpul nu îi aparține Luizei. Dincă identifică victimele în funcție de lunile anului în care au fost omorâte, nu le spune pe nume”

Citeste si: Mihai Gâdea a lipsit de la emisiunea lui! De ce nu a apărut pe post

Citeste si: ȘOCANT!  Cum a băgat-o criminalul în casă pe Alexandra! ”I-a dat un pumn și fata și-a pierdut cunoștința timp de 20 de minute!”

De asemenea, un alt cutremur a avut loc marți dimineața la o distanță de numai 15 minute de primul și s-a înregistrat la ora 05: 23:30, de data aceasta având epicentrul în județul Buzău.

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

 

Ce spune Mărmureanu despre un cutremur de 9 grade

Întrebat dacă se pot produce cutremure mai mari de 9 grade, Gheorghe Mărmureanu a oferit un răspuns afirmativ. “Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți. Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa”, a explicat Gheorghe Mărmureanu într-un interviu acordat la România TV în urmă cu ceva timp.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate