Românii care vor să muncească în Marea Britanie trebuie să știe asta! Noi reguli pentru nerezidenți. Anunțul făcut de MAE

Românii, care vor să plece în Marea Britanie, trebuie să știe asta! MAE a transmis toate condițiile!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Românii nerezidenți nu vor mai putea trece granița doar cu cartea de identitate. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți pot intra în Marea Britanie și Irlanda de Nord doar cu un pașaport valabil, după ce Regatul Unit a ieșit din Uniunea Europeană.

Românii nu mai pot intra în Marea Britanie cu buletinul, așa cum o făceau odată. Acum, pentru o ședere lungă, au nevoie de viză de intrare, eliberată de autoritățile britanice.

Citeste si: Revine carantina de weekend! Șapte localități din Ilfov sunt deja pe lista roșie. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori

 „ Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

 Marea Britanie

Marea Britanie

[Sursa foto: PixaBay]

Cum vor putea românii să lucreze în Marea Britanie

Românii nerezidenți, care au de gând să meargă în Marea Britanie, pentru o perioadă mai mare de șase luni au nevoie de viză de intrare, eliberată de autoritățile britanice.

Citeste si: Revine carantina de weekend! Șapte localități din Ilfov sunt deja pe lista roșie. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori

Totodată, cetăţenii români nerezidenţi care doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Unit pentru o perioadă mai mare de şase luni (pentru activităţi de muncă, pentru studii etc.) au nevoie, începând cu data de 1 ianuarie 2021, de o viză de intrare eliberată de autorităţile britanice, în conformitate cu sistemul de imigraţie bazat pe puncte”, se mai arată în comunicatul transmis de către MAE.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Municipiul Constanța intră în scenariul roșu! Rata de infectare cu COVID-19 a depășit 3 la mia de locuitori

Când trece România la ora de iarnă în 2021. Ceasurile se vor da cu o oră înapoi: 04:00 devine ora 03:00

Bilanț coronavirus, 25 septembrie 2021! Un nou record negativ al infectărilor! Peste 7.600 de cazuri au fost raportate

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VESTE BOMBĂ despre PFIZER! Decizia luată chiar acum: SE PREGĂTESC

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ȚEAPA anului în ROMÂNIA! Vă USUCĂ DE BANI. Mare grijă când primiți mesajul

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies