„Românii, ciumații Europei” Țările ne închid ușile, războiul e total

Sutele de cazuri de infectări cu noul coronavirus a dat prilej PSD-ului să ataca Guvernul. „Am devenit ciumații Europei!”, e afirmația șoc a PSD-iștilor.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

„Românii, ciumații Europei” Țările ne închid ușile, războiul e total
„Românii, ciumații Europei” Țările ne închid ușile, războiul e total

„Românii, ciumații Europei” Țările ne închid ușile, războiul e total


In articol:

Aflați într-o stare de alertă din cauza cazurilor de infectări cu noul coronavirus, românii sunt obligați să asiste la circul politic fără rost. PSD a declanșat, după o postare pe Facebook, un adevărat război politic. Social-democrații au afirmat, fără ezitare, că „românii devin ciumații Europei” și acuză Guvernul Orban că strategia de luptă împotriva coronavirusului a eșuat.

Reacția PNL nu a întârziat, iar liberalii au încadrat cuvintele la categoria „mîrlănii”.  Mai mult, PNL cere PSD-ului să îi concedieze pe cei care au postat mesajul iresponsabil. 

„Românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim guvernului Orban! Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot - economie, locuri de muncă, nivel de trai”, se arată în postarea de pe pagina oficială a Partidului Social Democrat.

Război pe suferința oamenilor

Liberalii au reacționat prin prim-vicepreședinte PNL Alina Gorghiu, care a cerut ca responsabilii de această postare, pe care o califică drept „mizerabilă”, să fie demiși din partid.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

„Ciuma roșie și-a dat masca jos!!! Cer conducerii PSD să îi zboare urgent din partid pe responsabilii de postarea mizerabilă în care românii sunt făcuți "ciumațîi Europei"!!! Este inacceptabilă o asemenea mârlănie față de suferința celor care pătimesc din cauza noului coronavirus!”, a scris Gorghiu pe Facebook.

„Pentru că PSD din prima secundă în care a început criza sanitară în România și-a dorit că numărul de îmbolnăviri să fie mare, că aceasta să nu poată fi gestionată, că Guvernul Orban să eșueze, doar pentru câștigul lor electoral”, a mai spus Gorghiu.

Cele două postări vin în condițiile în care Senatul a amânat pentru luni votul în plen pe legea carantinei și izolării, la cererea social-democraților.

„Amânarea de astăzi a votului în Senat pentru o lege atât de importantă pentru sănătatea oamenilor denotă iresponsabilitate și nepăsare! Ca să aibă loc ședința CEx înainte? Păi stă sănătatea publică în loc de domnul Ciolacu care vrea să se pună la adăpost de criticile contracandidatului său cu votul CEx-ului?! Dacă mai aveau un gram de moralitate, ar fi convocat CEx înainte de votul de la Camera Deputaților! Văd că CEx nu lucrează sâmbăta, deci, dacă sunteți îngrijorați pentru sănătatea voastră, trebuie să stați așa până luni, cel mai devreme, când boierii de la PSD au timp să-și miște fizicul la ședință. Că doar online ce sens are în epoca digitalizării?!”, a scris Gorghiu.

Românii, interziși în 11 țări

Situația cazurilor de infectări cu noul coronavirus se reflectă și în pozițiile pe care țările de pe Bătrânul Continent le au față de noi. Austria este ultima țară care ne-a impus restricții dure. Aceasta se adaugă unor state precum Irlanda, Slovenia, Slovacia, Olanda, Lituania, Finlanda, Malta, Estonia, Norvegia. 

Cu mențiunea că fiecare țară și-a stabilit propriile reguli față de românii care ajung pe teritoriul lor. Unele ne obligă să stăm în izolare, alte țări ne recomandă acest lucru. 

În Cipru, românii sunt primiți doar dacă au un test negativ la testarea pentru Covid-19, făcută cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în această țară.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista țărilor consideate cu risc redus. Cei care vor merge în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.


Citește și:

Cum se votează prin corespondență. Ce trebuie să facă, de fapt, românii din diaspora

Bilanț Covid-19, 21 septembrie! Numărul de cazuri noi cu coronavirus scade

De când se închid școlile și liceele pentru Alegerile locale 2020 și când reîncep cursurile. Calendarul complet

Takacs Gyorgy, tatăl din Cluj care și-a ucis fiul de opt ani a refuzat dreptul de a avea avocat la proces

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies