Românii morți de COVID-19, înmormântați ilegal în saci de plastic?! Ce spune agenția pentru sănătate a Uniunii Europene?

Scandalul morților de COVID-19 ia amploare în România. Uniunea Europeană neagă că persoanele decedate ar fi contagioase.

Covid spital
Autor: Radu Constantin

In articol:

E scandal în toată regula după ce autoritățile române și-a dat seama că nu există nici un motiv pentru care morții de COVID-19 ar trebui sigilați. Mai mult, Centrul European pentru Perevnirea și Controlul Bolilor, o agenție a Uniunii Europene, a anunțat că șansele de contaminare în cazul persoanelor decedate sunt foarte mici, cam 1 la 10.000

de cazuri.  

CEPC: ”Nu există dovezi de transmitere la manipularea corpurilor persoanelor decedate”

"Riscuri specifice asociate cu manipularea corpurilor persoanelor decedate ca urmare a infecției cu virusul SARSCoV-2 suspectată sau confirmată.

Până în prezent nu există dovezi de transmitere a SARS-CoV-2 prin manipularea corpurilor persoanelor decedate.

Citeste si: Mihai Bendeac s-a vaccinat anti-COVID cu AstraZeneca. Mesajul transmis după imunizare: ”Îmi este teamă de...”

Riscul potențial de transmitere asociat cu manipularea corpurilor persoanelor decedate ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 suspectată sau confirmată se consideră a fi redus și poate fi asociat cu:

Citeste si: Exclusivitate națională! Înregistrare telefonică incendiară cu Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, după mega-scandalul iscat de vânzarea casei cumpărate din donații. Ce zice despre Cătălin Moroșanu, vedeta care i-a fost alături – FOTO-VIDEO- bzi.ro

 

  • contactul direct cu rămășițe umane sau cu lichide corporale în care este prezent virusul;
  • contactul direct cu vectori neanimați contaminați.

 

Întrucât SARS-CoV-2 viabil poate persista pe suprafețe câteva zile [7], există posibilitatea ca virusul să persiste și pe corpurile persoanelor decedate. Prin urmare, pentru cei care nu poartă echipament individual de protecție (EIP), contactul inutil cu cadavrele trebuie redus la minimum.

Cei care vin în contact direct cu persoane decedate ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 (atât suspectată, cât și confirmată) trebuie să se protejeze împotriva expunerii la lichide corporale infectate, la obiecte contaminate sau la alte suprafețe contaminate din mediu prin purtarea de EIP corespunzător. Ca cerință minimă, trebuie purtate mănuși și halat impermeabil cu mânecă lungă.

Citeste si: Motivul șocant pentru care medicul din Timișoara și-a pus capăt zilelelor! Ce s-ar fi întâmplat cu tânărul

În timpul manipulării standard, riscul asociat cu transmiterea prin picături sau aerosoli din căile respiratorii ale decedatului se consideră a fi redus. În schimb, procedurile generatoare de aerosoli sau procedurile care pot genera stropi în cursul necropsiilor comportă un risc mai mare și necesită EIP corespunzător [de exemplu, protecție pentru ochi și măști de protecție respiratorie cu filtru (FFP) din clasa 2 sau 3 (FFP2, FFP3)]", se arată într-un document al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul bolilor citat de stiripesurse.ro. Practic, CEPC susține că riscuri legate de contaminarea cu COVID-19 de la persoanele decedate pot exista în special în cazul autopsiei dar nu face referire și la eventualul pericol de transmitere în cazul înmormântărilor.

Harababură în România cu înmormântările

În România, pacienții care au suferit de COVID-19 nu sunt autopsiați (decât în situații excepționale), iar trupurile lor goale sunt introduse în saci de plastic sigilați. Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a declarat că nu are cunoștințe de reglementări legate de acest tip de restricții la înmormântările bolnavilor de COVID-19, după care a revenit asupra declarației și a recunoscut că există un astfel de ordin semnat de fostul ministru, Nelu Tătaru.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Radu Țîncu, despre acuzațiile Oliviei Steer în ceea ce privește morții de COVID: „E greu de demontat o astfel de conspirație”

Spital COVID! Un medic din Craiova, dezvăluiri cumplite despre pacienții dependenți de oxigen: „Am asistat la niște scene groaznice”

Caz halucinant! O bătrână, programată la vaccinarea anti-COVID, găsită moartă în casă. Femeia decedase în urmă cu 12 ani

Iată care este moștenirea pe care Prințul Philip a lăsat-o!

Pericol nuclear aproape de graniţele României?! Rusia ar putea lua o decizie teribilă în Crimeea

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Descoperire uriașă făcută de cercetătorii români. Istoria va fi rescrisă după acest anunț

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies